PREMIJER LIGA: ČELSI I LIVERPUL ZA LIDERSKU POZICIJU

Uoči derbija domaćin "kasni" dva boda za gostom...

Prvu slabost ove sezone u Premijer ligi Čelsi je pokazao u prošlom kolu protiv Vest Hema odigravši bez golova. Liverpul ne ispušta bodove ni posle šest odigranih utakmica i sebično drži lidersku poziciju. Može li Česi da zaustavi seriju Liverpula? Može li da "otme" vodeću poziciju uz nadu da će se Mančester Siti "saplesti" protiv neugodnog Brajtona?


Ovakav rasplet u sedmom kolu nije nerealan, posebno ako se uzme u obzir da je Čelsi na svom terenu prošloj sezoni slavio minimalcem. Prethodno su ova dva tima podelila bodove u Liverpulu. Najveći podstrek za Čelsi je i pobeda nad Liverpulom pre dva dana u Karabao kupu (2:1). Narano, motiv više za lidera je da se oduži sa kamatom.

Izvor: Wikipedia

Gotovo su ujednačene kvote na obedu domaćeg i gostujućeg tima. Kvota na pobedu Čelsija je 2,8 a na pobedu Liverpula 2,4. Na podelu bodova kvota je 3,5.

Najveće uzdanice domaćeg tima su Žiru i Azar. Na drugoj strani najviše nade polažu u Salaha i Firmina. Ko će imati više razloga za slavlje prava je enigma, ali je sigurno da će i ovaj derbi biti još jedan praznik fudbala u Engleskoj.

BONUS: Predlog tiket

Poraz Mančester Junajteda protiv Vest Hema ponovo je pokrenuo temu smene Murinja, što ne ide u korist ni našem tiketu. U Italiji naš izbor ponovo pada na Milan, jer nema šta da čeka protiv Sasuola ako želi da se uključi u trku za mesta koja vode u Evropu. U madridskom derbiju Atletiko ima odličnu priliku da ponovi rezultat iz Super Kupa Evrope i slavi, jer Real je loše odigrao prethodno kolo i pod tim utiskom za samo par dana može mu se ponoviti sličan scenario, pa u ovom slučaju predlažemo duplu šansu na Atletiko Madrid. U Nemačkoj Hanover dolazi u Ajnrahtu iz Frankfurta, a domaćin koji po imenima važi za bolji tim konačno ima priliku da prekine seriju rezultata koji ga ostavljaju u drugom delu tabele. Srećno!

VII

Vest Hem – Mančester Junajted 3:1 (2:0)

Arsenal – Votford 2:0 (0:0)

Everton – Fulam 3:0 (0:0)

Hadersfild – Totenhem 0:2 (0:2)

Mančester Siti – Brajton 2:0 (1:0)

Njukasl – Lester 0:2 (0:1)

Vulverhempton – Sautempton 2:0 (0:0)

Čelsi – Liverpul (29. 09. – 18:30h)*

Kardif – Barnli (30. 09. – 17:00h)

Burnemut – Kristal Palas (01. 10. – 21:00h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари