LIGA NACIJA ZA DAME: SRBIJA BEZ POLUFINALA

Sjedinjene Američke Države su savladale Srbiju u poslednjem meču grupe B Lige nacija rezultatom 3:0 i plasirale se u nastavak takmičenja

Amerikanke su potvrdile ono što je bilo poznato pre završnice Lige nacija. Pobedom nad Srbijom plasirale su se u polufinale ovog takmičenja, kao i odbojkašice Turske. Srbija je snažan otpor pružila u prvom setu, iako je gubila nakon drugog tehničkog tajm-auta. Rezultatski triler je pripao Sjedinjenim Državama, što je uticalo na naše devojke u nastavku meča.
U drugom setu je sve bilo otvoreno, jer su Amerikanke igrale bez pritiska zbog vođstva u setovima, a Srpkinje nisu imale šta da izgube. Pritisak je učinio svoje, pa su odbojkašice Srbije bezuspešno pokušavale da stignu prednost SAD u drugom setu. Prednost od 2:0 u setovima je demoralisao naše reprezentativke, pa su odbojkašice Sjedinjenih Država lakše osvojile treći set nego prethodna dva. Iako krajnji rezultat ne oslikava potpuno odnos snaga na terenu, to nije za utehu našim odbojkašicama jer završavaju takmičenje. Rezultat 3:0 (29:27, 25:22, 25:19) za Amerikanke ukazuje da je za plasman u polufinale bilo potrebno više sreće juče u meču protiv Turske u grupi B Lige nacija.

Izvor: Wikipedia

Odbojkašice Sjedinjenih Država i Turske će protivnice dobiti nakon dašanjeg derbija u grupi A između Kine i Brazila. Polufinalne mečevi biće odigrani sutra, a finale u nedelju. Svakako, očekuju nas zanimljivi mečevi koje ćemo pratiti i na Sportskoj sedmici.

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!

Коментари