LIGA NACIJA ZA DAME: SRPKINJE I AMERIKANKE ZA RASPLET U GRUPI B

Srbija je jučerašnjim porazom od Turske propustila priliku da obezbedi polufinale u Ligi nacija, ali danas od 09:00 časova po srpskom vremenu ipak može da reši sve dileme o nastavku takmičenja

Amerikanke su Ligu nacija pre završnice takmičenja završile kao prvoplasirane ispred Srbije. To ne znači da su nepobedive, iako je kvota na njih 1,45. Iako kvota nije naklonjena Srbiji jer ispod imena Srbije stoji 2,6 za pobedu, u ovom takmičenju su naše odbojkašice savladale Amerikanke sa 3:1 pre svega sedamnaest dana.
Nije lako savladati istog protivnika dva puta u istom takmičenju, ali nije ni nemoguće. Najveći derbi završnice najboljih šest reprezentacija rešiće dilemu da li će Srbija imati priliku da se bori za mesto na pobedničkom postolju. Pobeda i u pet setova, bila bi veoma značajna, iako bi stvorila krug od istog broja osvojenih i izgubljenih setova sve tri reprezentacije u grupi B.

Izvor: Wikipedia

Pored utakmice između Srbije i Turske našoj grupi, odigran je i meč u grupi A između Brazila i Holandije. Završen je maksimalnom pobedom Brazilki, koje će danas od 14:30 časova igrati sa Kineskinjama za ostanak na prvom mestu A. Holandija je posle dva poraza završila takmičenje, a Brazil i Kina su se plasirali u polufinale.

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!

Коментари