LIGA NACIJA ZA DAME: SRBIJA PROPUSTILA MEČ LOPTU ZA POLUFINALE

Srbija je izgubila od Turske rezultatom 3:2 i preostaje joj da sutra pobedi Sjedinjene Države da bi se domogla polufinala Lige nacija

Nije moglo bez oscilacija i preokreta ni u ovom susretu između odbojkašica Srbije i Turske. Kao i u prethodnom meču koje su odigrale krajem maja u ovom takmičenju, vrlo ujednačene ekipe su pružile odličnu partiju, ali utakmicu ovog puta dobijaju Turkinje. Velika borba mogla se naslutiti već početkom prvog seta, koji Srpkinje osvajaju sa 25:20.
Umor nakon iscrpne igre u prvih pola sata se više odrazio na odbojkašice Srbije, pa su odbojkašice Turske uspele da izjednače rezultat u setovima. Drugi set su osvojile rezultatom 25:21. U trećem setu je došlo do potpunog preokreta. Odbojkašice Turske su dale sve od sebe, želeći da obezbede prednost u setovima, bez obzira da li završile meč u četiri ili pet setova igre. Rezultat 25:18 za Tursku u trećem, uticao je i na njihovu igru u četvrtom setu.

Izvor: Wikipedia

Izjednačenje u setovima došlo je posle povratka Srbije u igru u punom sjaju. Rezultatom 25:19 naše dame osvajaju četvrti set i ulazi se u period igre koji nije preporučljiv za ljubitelje sporta tankih živaca. Do rezultata 6:6 u poslednjem setu delovalo je da će razmena poen za poen ići do samog kraja, ali u tom trenutku naše devojke prave seriju i vode sa 10:7. Ipak, znajući da im sledi eliminacija sa takmičenja ukoliko izgube, dame iz Turske dolaze do nove rezultatske ravnoteže i finiš meča ulazi u potpunu neizvesnost.

Srbija stiže i do meč lopte, a kada se mislilo da je sve gotovo, igra kao što je odbojka još jednom pokazuje da težište na psihološkoj klackalici često ume da prevagne na drugu stranu. Turska pravi poslednji preokret u meču i osvaja poslednji set rezultatom 16:14. Na taj način su došle do prve pobede u grupi, posle poraza od Sjedinjenih Država istim rezultatom i čekaće epilog sutrašnjeg susreta Srbije i Sjedinjenih Država o eventualnom ulasku u polufinale. Srbiji sada predstoji da pobedi SAD sutra od 09:00 časova i pokuša da ostvari isti cilj bez izgubljenog seta ili jednim izgubljenog seta da ne bi odlučivali drugi parametri igre o polufinalistima Lige nacija za dame.

Sportska 7 – na pravoj ste adresi! 

Коментари