LIGA NACIJA ZA DAME: SRBIJA I TURSKA ZA POLUFINALE


Svoj premijerni meč u završnici Lige nacija odbojkašice Srbije odigraće sa reprezentativkama Turske od 09:00 časova po našem vremenu

Dobro poznate rivalke su u ovom takmičenju već izgubile od naših odbojkašica pre oko dva meseca rezultatom 3:2. Neizvestan meč su pratili preokreti koji će, nadamo se, ovog puta izostatati. Meč na jednu loptu je želja Turkinja, jer naše dame i u ovom susretu važe za umerene favorite. Kvota na Srbiju je 1,3 a na Tursku 3,4.

Turkinje su juče, prvog dana završnog turnira, u grupi B odmerile snage sa odbojkašicama Sjedinjenih Država i izgubile rezultatom 3:2. Zato je ovaj meč za njih od ključnog značaja, jer porazom završavaju učešće bez mogućnosti da se plasiraju u polufinale. Podsećam, od tri reprezentacije u grupi, dve nastavljaju takmičenje. Srpkinje bi pobedom obezbedile i mogućnost da se bore za prvo mesto u grupi protiv odbojkašica Sjedinjenih Država i tako eventualno obezbedile "lakšeg" protivnika u polufinalu.

Izvor: Wikipedia

Grupu A čine reprezentacije Kine, Holandije i Brazila. Holanđanke su juče poražene od Kineskinja, a danas igraju meč sa Brazilkama od 13:15 časova. Dakle, na završni turner su se plasirale odbojkašice šest reprezentacija posle grupne faze takmičenja. U konkurenciji šesnaest reprezentacija, Srpkinje su zauzele drugo mesto iza Amerikanki. S obzirom da je Kina domaćin završnog turnira, naše dašanje protivnice su zauzele poslednju petu poziciju koja je vodila među šest najboljih.


Veljkovićevoj, Stevanovićevoj, Rašićevoj i drugim našim odbojkašicama želimo uspešan start na završnom turniru. Očekivanja su velika, ali je najvažnije pobediti u prvom meču i obezbediti borbu za najviši plasman. Sigurno je da se ni Turkinje neće lako predati, ali kada se uzme da je ovo za njih presudna utakmica, rado im prepuštamo sav pritisak koji ovaj meč nosi.

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!


Коментари