PREMIJER LIGA: ČELSI I LIVERPUL PODELILI BODOVE

Vodio je domaćin gotovo do poslednjeg minuta, ali se gostima upornost isplatila

Plan nije uspeo ni Čelsiju ni Liverpulu. Derbi je završen bez pobednika, a to nije bilo dovoljno da smene Mančester Siti na liderskoj poziciji koju je zauzeo pre utakmice. Za ostvarenje tog cilja, moraće i jedni i drugi da sačekaju bar nedelju dana.


U prvih dvadeset minuta meča oba trenera su taktizirala, pa nije bilo većih uzbuđenja. Konačno Vilijan u 22. minutu ima priliku ali je Alison bio neprelazna prepreka za napadača Čelsija. Da tako ne ostane, potrudio se Azar koji je uspeo da savlada golmana Liverpula tri minuta kasnije. Gosti su pokušali da izjednače preko Salaha i Manea do kraja poluvremena, ali promene rezultata nije bilo.

Izvor: Wikipedia

U drugom delu meča su i Čelsi i Livrpul mogli do gola. Međutim prilike su propustili Azar sa jedne a Mane, Šaćiri i Firmino sa druge strane. Utakmica se bližila kraju, a domaći tim se opustio verujući da je posao završen.

Minut pre isteka regularnog toka meča sa tim se nije složio Staridž koji je doneo veliki bod Liverpulu za ostanak u trci za prvo mesto na tabeli. Kao da su oba tima bila zadovoljna podelom bodova posle svega viđenog, pa je nadoknada vremena prošla u miroljubivoj atmosferi. Niko nije ostvario cilj zacrtan pre meča, ali ni bod nije za potcenjivanje, posebno ne za gostujući tim.

BONUS: Predlog tiket

Poraz Mančester Junajteda protiv Vest Hema ponovo je pokrenuo temu smene Murinja, što ne ide u korist ni našem tiketu. U Italiji naš izbor ponovo pada na Milan, jer nema šta da čeka protiv Sasuola ako želi da se uključi u trku za mesta koja vode u Evropu. U madridskom derbiju Atletiko ima odličnu priliku da ponovi rezultat iz Super Kupa Evrope i slavi, jer Real je loše odigrao prethodno kolo i pod tim utiskom za samo par dana može mu se ponoviti sličan scenario, pa u ovom slučaju predlažemo duplu šansu na Atletiko Madrid. U Nemačkoj Hanover dolazi u Ajnrahtu iz Frankfurta, a domaćin koji po imenima važi za bolji tim konačno ima priliku da prekine seriju rezultata koji ga ostavljaju u drugom delu tabele. Srećno!

VII

Vest Hem – Mančester Junajted 3:1 (2:0)

Arsenal – Votford 2:0 (0:0)

Everton – Fulam 3:0 (0:0)

Hadersfild – Totenhem 0:2 (0:2)

Mančester Siti – Brajton 2:0 (1:0)

Njukasl – Lester 0:2 (0:1)

Vulverhempton – Sautempton 2:0 (0:0)

Čelsi – Liverpul 1:1 (1:0)*

Kardif – Barnli (30. 09. – 17:00h)

Burnemut – Kristal Palas (01. 10. – 21:00h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари