LA LIGA: MADRIDSKI DERBI – BEZ PRAVA NA PRODUŽETKE

Atletiko je u avgustu protiv Reala posle produžetaka osvojio Super kup Evrope, ali ovog puta u gradskom derbiju nema trećeg poluvremena

Real je tokom nedelje igrao protiv Sevilje i propisno se obrukao na gostovanju. Tri primljena gola morala su da razbude Modrića i ekipu, jer je Bejl bio jedini raspoložen za igru na terenu. Za oporavak pred drugo kolo Lige Šampiona više nego značajna bi bila pobeda protiv gradskog rivala, ali povrede i kvote ne ukazuju da će utakmica ići u tom pravcu.

Verovatno je izostanak Iska, a možda i Karvahala i Marsela u redovima Reala uticao na skok kvote sa 1,66 na 2,1. U timu Atletika su pod znakom pitanja Savić i Himenez, ali je kvota pala sa 5 na 3,6. Na nerešen ishod veće promene kvote nije bilo i trenutno je 3,3.

Izvor: Wikipedia

Grizman i Kosta će predvoditi napad Atletika u gradskom derbiju i pokušaće da nastave niz od tri pobede. Real je sa trinaest bodova trenutno u prednosti u odnosu na Atletiko za dva boda na tabeli španske lige koliko ima i Barselona, ali Atletiko ima priliku ne samo da prestigne Real već i da zauzme lidersku poziciju posle ovog kola. Ukoliko nastave sa dobrim igrama i hrabro uđu u derbi kao u Super kupu Evrope, takav razvoj situacije nije nerealan.


Poraz Reala u prethodnom kolu i izostanak važnih igrača daje za pravo Atletiku da veruje u trijumf. Utakmica počinje od 20:45 časova. Najveći gradski derbi Španije još je jedna poslastica za ljubitelje fudbala kako u Srbiji tako i širom Evrope.

BONUS: Predlog tiket

Poraz Mančester Junajteda protiv Vest Hema ponovo je pokrenuo temu smene Murinja, što ne ide u korist ni našem tiketu. U Italiji naš izbor ponovo pada na Milan, jer nema šta da čeka protiv Sasuola ako želi da se uključi u trku za mesta koja vode u Evropu. U madridskom derbiju Atletiko ima odličnu priliku da ponovi rezultat iz Super Kupa Evrope i slavi, jer Real je loše odigrao prethodno kolo i pod tim utiskom za samo par dana može mu se ponoviti sličan scenario, pa u ovom slučaju predlažemo duplu šansu na Atletiko Madrid. U Nemačkoj Hanover dolazi u Ajnrahtu iz Frankfurta, a domaćin koji po imenima važi za bolji tim konačno ima priliku da prekine seriju rezultata koji ga ostavljaju u drugom delu tabele. Srećno!

VII

Rajo Valjekano – Espanjol 2:2 (1:2)

Real Sosijedad – Valensija 0:1 (0:1)

Barselona – Atletik Bilbao 1:1 (0:1)

Eibar – Sevilja 1:3 (0:0)

Real Madrid – Atletiko Madrid (29. 09. – 20:45h)*

Hueska – Đirona (30. 09. – 12:00h)

Viljareal – Valjadolid (30. 09. – 16:15h)

Levante – Alaves (30. 09. – 18:30h)

Betis – Leganes (30. 09. – 20:45h)

Selta – Hetafe (01. 10. – 21:00h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари