SERIJA A: "VUČICA" GOSTUJE MILANU

Dok se Roma dobro nosi sa derbijima na startu nove sezone, Milan se u prvom derbiju prošlog vikenda nije proslavio

Pobeda protiv Torina za ekipu iz Rima je bila uvertira pred derbi sa Atalantom u drugom kolu Serije A. Kako smo se nadali, dobro smo se udali – rečenica je kojom bi Roma opisala susret sa Atalantom. I pored vođstva, ubrzo je "Vučica" jurila dva gola zaostatka za rubriku – verovali ili ne. Ipak, umor je stigao Atalantu pa je Roma izvukla bod do kraja meča. Novi derbi, protiv Milana, mogao bi da vrati samopouzdanje Romi pred reprezentativnu pauzu u sledećih desetak dana.


Milan je poražen od Napolija u drugom kolu, dok su prvo kolo prinudno preskočili. Sada na svom terenu traže prve bodove, ali protivnik je direktan konkurent za plasman za mesta koja vode u evropska takmičenja sledeće sezone. Milan je promenio upravu, ali i pored finansijskih problema do trenutka konsolidacije redova u sistemu igrači će svojom igrom i rezultatima morati da preuzmu veću odgovornost. Nema bolje prilike nego protiv Rome pokazati da je Milanu mesto među elitom Italije, ali i Evrope.

Izvor: Wikipedia

Pelegrini i Džeko će činiti sve da iskoriste sve prilike koje im se otvore da ne bi doživeli sličan scenario kao u prošlom kolu protiv Atalante. Ni Suso ni Iguain se neće štedeti jer im je Napoli prošle sedmice održao lekciju o neodustajanju do samog kraja utakmice. Romi bi poraz svakako pao lakše jer već na svom kontu ima bodove, dok bi Milan doživeo sudbinu Lacija i Arsenala.

Ako je suditi po kvotama, Milan sa 2,45 a Roma sa 2,87 očekivano gotovo podjednako konkurišu za sva tri boda. Ukoliko dođe do podele bodova kvota 3,4 će imati mnogo više smisla nego kvote na pobedu i jednog i drugog tima. Neizvesno i uzbudljivo biće i u ovom derbiju koji se igra od 20:30 časova, pred preostale utakmice trećeg kola Serije A.

BONUS: Predlog tiket

Lacio posle lošeg početka sezone ima odličnu priliku da pobedom protiv Frozinonea zabeleži prve bodove, a ni Juventus ne bi trebao da ima problema protiv Parme. Napoli će posle dva derbija imati nešto lakši posao protiv Sampdorije koja je poražena u prvoj utakmici u ovoj sezoni. Murinjo je pred otkazom u Mančester Junajtedu kojem je potrebna pobeda u duelu sa Barnlijem da bi usledio mir za stabilizaciju engleskog velikana. Lajpcig je u prilici da se vadi protiv Dizeldorfa, a Bajern Minhen bi mogao lako da izađe na kraj sa Štutgartom. Kad se sve pomnoži, u zavisnosti od uloga, nije nerealno da tiket kompletno prođe. Srećno!

III

Milan – Roma (31. 08. – 20:30h)*

Bolonja – Inter (01. 09. – 18:00h)

Parma – Juventus (01. 09. – 20:30h)

Fiorentina – Udineze (02. 09. – 18:00h)

Atalanta – Kaljari (02. 09. – 20:30h)

Kjevo – Empoli (02. 09. – 20:30h)

Lacio – Frozinone (02. 09. – 20:30h)

Sampdorija – Napoli (02. 09. – 20:30h)

Sasuolo – Đenova (02. 09. – 20:30h)

Torino – Spal (02. 09. – 20:30h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари