SERIJA A: SVA TRI BODA IPAK OSTAJU U MILANU

"Vučica" je bila i nadomak pobede, ali se u Rim vraća poražena

Igranje rukom N'Zonzija u protivničkom šesnaestercu koštalo je Romu pobede, dok je Milan strpljivo vrebao šansu. Ali, hajde da počnemo od uvodnih minuta. Kalabrija je imao šansu za domaći time posle šesnaest minuta igre koju ne uspeva da iskoristi. Roma je mogla da bude u minusu i u 35. minutu, jer su oba tima u meč ušli veoma oprezno.


Dinamična igra i posed lopte od 60% tokom čitavog meča najpre se isplatilo pet minuta pre kraja poluvremena. Rodrigez pravi manevar na dva-tri metra od leve ivice Rominog šesnaesterca i šalje loptu pred gol. Niko od gostujućih igrača nije pravovremeno reagovao i Milan vodi golom Kesija koji je spretno loptu dočekao na drugoj stativi. Bilo je to sve u prvom delu igre, Roma je nešto morala da menja pred drugo poluvreme.

Izvor: Wikipedia

Ulazak El Šaravija je razgubio usnulu "Vučicu". Džeko se u 50. minutu našao u najboljoj šansi za Romu koja nije donela i promenu rezultata. Izjednačenje je usledilo devet minuta kasnije. Opštu pometnju posle izvedenog kornera najbolje koristi Facio koji preciznim šutem sa distance poravnava rezultat. Usledila je ujednačeno dinamična igra na obe strane. Ponovo niko nije hteo previše da rizikuje, čekajući svoj trenutak za vođstvo.

Roma se ponadala i preokretu, kada je novu pometnju u šesnaestercu domaćih najbolje iskoristio na početku pomenuti N'Zonzi ali je od heroja do kraja ostao samo tragičar. Igra rukom pri prijemu lopte, ispostaviće se, koštala je Romu i jednog boda za koju je Kolarov odigrao vrlo dobro čitav meč. Sudija je poništio gol posle predleganog snimka. Poslednjih deset minuta igra se otvorila na obe strane, a u poslednjem napadu Iguain asistira Kutroneu za slavlje na tribinama i na Gatuzovoj klupi. Velika pobeda Milana u derbiju kola za prve bodove u novoj sezoni, dok Romi ostaje da podigne samopouzdanje tokom pauze u evropskim ligama zbog uvodnih utakmica u Ligi Nacija.

BONUS: Predlog tiket

Lacio posle lošeg početka sezone ima odličnu priliku da pobedom protiv Frozinonea zabeleži prve bodove, a ni Juventus ne bi trebao da ima problema protiv Parme. Napoli će posle dva derbija imati nešto lakši posao protiv Sampdorije koja je poražena u prvoj utakmici u ovoj sezoni. Murinjo je pred otkazom u Mančester Junajtedu kojem je potrebna pobeda u duelu sa Barnlijem da bi usledio mir za stabilizaciju engleskog velikana. Lajpcig je u prilici da se vadi protiv Dizeldorfa, a Bajern Minhen bi mogao lako da izađe na kraj sa Štutgartom. Kad se sve pomnoži, u zavisnosti od uloga, nije nerealno da tiket kompletno prođe. Srećno!

III

Milan – Roma 2:1 (1:0)*

Bolonja – Inter (01. 09. – 18:00h)

Parma – Juventus (01. 09. – 20:30h)

Fiorentina – Udineze (02. 09. – 18:00h)

Atalanta – Kaljari (02. 09. – 20:30h)

Kjevo – Empoli (02. 09. – 20:30h)

Lacio – Frozinone (02. 09. – 20:30h)

Sampdorija – Napoli (02. 09. – 20:30h)

Sasuolo – Đenova (02. 09. – 20:30h)

Torino – Spal (02. 09. – 20:30h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари