PREMIJER LIGA: POKETINO "SMENJUJE" MURINJA?

Derbi učesnika Lige Šampiona za kraj trećeg kola Premijer lige

Tek je prvenstvo počelo, a za "Gospodina Posebnog" bi već posle ovog kola moglo da se završi. Posle šokantnog poraza od Brajtona prošlog vikenda, mediji na Ostrvu su počeli da spekulišu od smeni trenera Mančester Junajteda. Ukoliko Totehnem večeras savlada "Crvene đavole" takav scenario neće biti novinarska hipoteza.

Odličan početak Totenhema u prvenstvu najbolja je najava i borbe za visok plasman do kraja šampionata, ali i u Ligi Šampiona. U prošlom kolu Lukas, Kejn i Tripijer su golovima ostavili Fulam bez bodova, dok Pogba i Lukaku kao strelci nisu uspeli da obezbede ni bod Junajtedu. Možda će im to večeras poći za nogom na Old Trafordu, ali Poketino sasvim sigurno ima spreman recept da Murinja dovede u još neprijatniju situaciju.

Izvor: Wikipedia

U prvoj polovini ove godine po jednom su slavila oba trenera, ali to ništa ne mora da znači kada je u pitanju jedan od derbija najjače lige na svetu. Iako kvote variraju, ukazuju na zaključak da možemo očekivati neizvesnost do kraja utakmice. Dok bi porazom Junajted ostao na samo tri boda osvojenih u premijernom kolu, Totenhem bi pobedom imao maksimalan učinak na startu sezone.


Domaćine prati kvota 2,5 a goste 3,1. Nerešen rezultat bi opravdao kvotu 3,3 što je možda i najrealniji ishod u ovom trenutku. Totenhem u goste dolazi pun samopouzdanja, ali Mančester Junajted nikako ne bi smeli da potcene, posebno kad igra na svom terenu. Meč počinje od 21:00 časova i pratićemo ga sa posebnom pažnjom, jer Premijer liga ne bi bila ista bez "Gospodina Posebnog".

III

Vulverhempton – Mančester Siti 1:1 (0:0)

Arsenal – Vest Hem 3:1 (1:1)

Burnemut – Everton 2:2 (0:0)

Hadersfild – Kardif 0:0 (0:0)

Sautempton – Lester 1:2 (0:0)

Liverpul – Brajton 1:0 (1:0)

Votford – Kristal Palas 2:1 (0:0)


Njukasl – Čelzi 1:2 (0:0)

Mančester Junajted – Totenhem (27. 08. – 21:00h)*

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари