LIGA EVROPE: PARTIZAN NAPADA BEŠIKTAŠ ZA REPRIZU PROŠLE SEZONE

Posle prve utakmice za nijansu bliže ili dalje od najmasovnijeg evropskog takmičenja, znaćemo večeras posle revanša u Turskoj

U Beogradu je rezultat bio 1:1, ali će revanš po svemu sudeći biti mnogo drugačiji. Ambijent se neće mnogo razlikovati, jer domaćin i u ovom slučaju imati značajnu podršku sa tribina. Trinaesti igrač ume da bude tačka oslonca za skok u grupu evropskih takmičenja, a Partizan je bio bliži pobedi u prvom meču. Revanš će se odigrati večeras od 20:00 časova.


Možda ostaje žal, ali se mora ići dalje, jer je svaki novi trenutak ujedno i nova prilika za pobedu i povoljan rezultat. Partizan mora postići gol da bi u slučaju istog rezultata i u revanšu obezbedio bar produžetke. Taj ishod prati kvota 4,75 a pobedu našeg osvajača Kupa kvota 8. Bešiktaš će favorit na svom terenu uz kvotu 1,35 tako da se mogu očekivati ofanzivna igra domaćina od samog početka.

Izvor: Wikipedia

Mirković se u Beogradu, svestan da fizički Partizan ne može parirati Bešiktašu, odlučio za taktiku po kojoj loptu prepušta gostima. Postignu ali ubrzo i primljen gol ipak daju šansu za nastavak takmičenja. U revanšu gotovo izvesno neće biti povređenog Jankovića, pa se uz Rikarda Gomeša, Pantića i Zakarića možda mogu se očekivati Suma ili Ivanović u napadu Partizana. Šćekić ili Smiljanić će verovatno zameniti kažnjenog Kosovića, a Zdjelar će ostati na svojoj poziciji. Miletići, Marković i Valijente bi uz Stojkovića na golu trebali da budu neprobojan bedem pred Partizanovim golom.

Postoji mogućnost da u redovima turskog tima na golu nećemo videti Zengina. Prvi čuvar mreže je propustio i poslednji ligaški meč zbog povrede, ali ga je trener Guneš možda samo taktički čuvao za evropski revanš. Ne treba ni zaboraviti, pomenuti mič u prvenstvu Turske Bešiktaš je izgubio iako je na teren izašao sa prvom postavom. U tim se vraća napadač Negredo, a tu je i Babel, koji će uz Kvarežmu i Arslana predstavljati najveću pretnju po gol Partizana. Verujemo da neće imati toliko uspeha i da ćemo i Partizan uz Crvenu Zvezdu gledati tokom predstojeće evropske fudbalske jeseni.

BONUS: Predlog tiket

Navijački, ali uspešno smo tipovali da Crvena Zvezda večeras neće izgubiti. Sa nestrpljenjem očekujemo sutra i nastup Partizana u revanš susretu kvalifikacija za Ligu Evrope u nadi da će se plasirati u grupnu fazu takmičenja. Takođe, za sutra predlažemo rumunski Kluž koji će kod kuće pokušati da neutrališe minus od dva pogotka koje je dobio kao gost protiv Dudelanža iz Luksemburga. U Ligi Evrope bi trebao da se nađe i švedski Malme koji revanš igra u gostima protiv danskog Mitjilenda, uz podsećanje da su Šveđani kod kuće prošle nedelje odigrali nerešeno uz po dva gola na obe strane. Srećno!


Коментари