LIGA EVROPE: BEŠIKTAŠ UBEDLJIV U PRVOM EVROPSKOM PORAZU PARTIZANA

Predstavnik Srbije u revanš meču četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope nije imao pravi odgovor na ubedljivu igru favorita iz Turske

Potpuna ofanziva Bešiktaša od prvog minuta utakmice nije ugasila nade Partizana za plasman u grupnu fazu najmasnovnijeg evropskog takmičenja. Turski tim je bez Zengina na golu, ali i Negreda i Babela na klupi, znao da je potrebno postići gol da bi i u slučaju da Partizan postigne gol u gostima, ne dođe u nezavidnu poziciju. U 15. minutu Kvarežma šalje upotrebljivu loptu Larinu u šesnaesterac, ali ova prilika nije imala veće posledice po Stojkovićev gol.


Konstantnih 60% poseda lopte turskog tima donelo je nove prilike i iz prekida, a Partizan se najčešće uspešno branio i čekao povoljnu priliku za kontranapad. Istina, nije takvih prilika bilo mnogo u prvom poluvremenu, ali srpski osvajač Kupa nije odustajao od svoje igre sve do 37. minuta. Kvarežma ubacuje u šesnaesterac loptu Pepeu koji dovodi Bešiktaš u vođstvo. Partizan je verovao da može do gola, ali za to nije bilo izgledne prilike. Na drugoj strani, u nadoknadi vremena prvog dela utakmice Ozjakup sa Larinom odigrava dupli pas i povećava prednost Bešiktaša pred odlazak na odmor.

Izvor: Wikipedia

Morao je Mirković nešto da promeni na poluvremenu. Kojim slučajem da je ostao samo gol prednosti za turski tim, šanse Partizana za izjednačenje bi bile značajno veće. Bez obzira na visoku prednost Bešiktaša, naš tim je u prvih petnaest minuta zaigrao znatno ofanzivnije što je iznedrilo najbolju priliku za Partizan u 57. minutu kada Pantić uz nedovoljno sreće pogađa stativu.

U narednim minutima Bešiktaš je preko Gonula i Ozjakupa pokušao da reši pitanje pobednika, ali je ta odluka odložena za 69. minut. Po scenariju prvog gola, Kvarežma ubacuje loptu u šesnaesterac, a Pepe se još jednom upisuje u listu strelaca za prvi poraz Partizana u ovim kvalifikacijama. Mogao je turski tim i do četvrtog gola u 75. minutu, da je sudija primetio Miletićevo povlačenje Vide za dres u šesnaestercu, ali je Partizan imao sreće.

Povremene kontre srpskog tima nisu dale razultata, a Rikardo Gomeš nije dobio upotrebljivu loptu. Rezultat je mogao biti promenjen tri minuta pre kraja kada Stojković rukometnom odbranom sprečava Vidu da postigne pogodak i novo slavlje Guneša na klupi domaćina. Na kraju kvalifikacija, možemo sumirati utiske i zaključiti da naš fudbal ima kvaliteta za evropsku scenu, ali da je za pobedu protiv timova kao što je Bešiktaš potrebno više od prikazanog. U svakom slučaju, puno sreće Partizanu u predstojećoj sezoni i kreiranju tima za evropsku scenu.

BONUS: Predlog tiket

Naš tiket je ovog puta bio polovičnog uspeha. Crvena Zvezda sinoć sa X2 i Malme pobedom večeras opravdali su naše poverenje. Partizan nije uspeo da ostvari bar nerešen rezultat, a ni rumunski Kluž nije zabeležio pobedu već poraz i u drugoj utakmici protiv Dudelanža iz Luksemburga kao najveće iznenađenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Pre nama je više nego zanimljiv vikend i redovno kolo u četiri lige koje pratimo na Sportskoj sedmici. Samim tim, verujemo u više uspeha i sa tipovanjem za predlog tiket. Srećno!


Коментари