LA LIGA: SEVILJA I VILJAREAL ZA BODOVE I PRESTIŽ

Početak je sezone, Sevilja još nije potpuno spremna za najveće izazove, pa ukoliko Viljareal da sve od sebe, pobeda posle tri godine u ovom derbiju gostima i nije tako daleko

U prošloj sezoni Sevilja je slavila u gostima, a zatim su odigrali nerešeno. Viljareal od oktobra 2015. godine ne zna za pobedu protiv Sevilje, ali je ipak uspeo da se sa pete pozicije u La Ligi direktno plasira u Ligu Evrope. Zbog samo tri boda razlike u prošloj sezoni Sevilja je morala u kvalifikacije za ovo evropsko takmičenje.

Sevilja je tokom evropskih kvalifikacija najpre eliminisala mađarski Ujpešt a zatim i litvanski Žalgiris. U prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u gostima je pobedila češku Sigmu, tako da je vrlo blizu za plasman u grupnu fazu takmičenja. Pre početka La lige Sevilja je u Super kupu Španije izgubila od Barselone, ali u prvom kolu domaćeg šampionata slavila protiv Rajo Valjekana. Sasvim dovoljno da kvotom 1,85 preuzme ulogu umerenog favorita u večerašnjem meču.

Izvor: Wikipedia

Goste prati kvota 4,33. Iako su se direktno plasirali u Ligu Evrope, nisu baš u najboljoj formi. Tokom pripremnog perioda ostvarili su dve pobede, jedan poraz i pet utakmica su odigrali bez pobednika. Ulazak u novu sezonu bez takmičarskih utakmica ih je koštao poraza kod kuće od Real Sosijedada, pa su zato večeras u podređenom položaju. Međutim, s obzirom da Sevilju očekuje revanš meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Viljareal ima šansu da odnese kući bar bod. U tom slučaju, takav ishod će potvrditi kvotu 3,6.


Sarabija i Silva u redovima domaćina biće najveća pretnja po gol Viljareala. Moreno i Ekambi se neće štedeti da opravdaju očekivanja gostujućih navijača. Da li će kvalifikant protiv direktnog učesnika Lige Evrope pobedom najaviti bar zamenu mesta u La Ligi, saznaćemo u meču koji počinje u 22:15 časova.

BONUS: Predlog tiket

Kao što smo očekivali, Arsenal je savladao Vest Hem u Engleskoj. Kada je o prvom kolu Bundeslige reč, nismo bili daleko od rezultata koji bi išao na ruku Šalkeu u gostima protiv Volfsburga. Nismo očekivali da će na obe strane biti crvenih kartona, ali ni da će utakmica biti produžena za sedam minuta tokom kojih su domaćini postigli i svoj drugi gol čime su ipak uspeli da pobede. Od preostalih parova koje smo tipovali, očekujemo da Sasuolo sutra neće izgubiti protiv Kaljarija u Italiji, kao i da će Real savladati Đironu u Španiji. U svakom slučaju, srećno sa preostala dva para!

II

Leganes – Real Sosijedad 2:2 (0:2)

Hetafe – Eibar 2:0 (1:0)

Alaves – Betis 0:0 (0:0)

Atletiko Madrid – Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

Valjadolid – Barselona 1:0 (0:0)

Espanjol – Valensija 2:0 (0:0)

Đirona – Real Madrid (26. 08. - 22:15h)

Sevilja – Viljareal (26. 08. - 22:15h)*

Levante – Selta (27. 08. - 20:15h)

Atletik Bilbao – Hueska (27. 08. - 22:00h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари