LA LIGA: PODELA BODOVA U DERBIJU SEVILJE I VILJAREALA

Po bod i jednima i drugima dovoljan je da sa optimizmom nastave prvenstvo Španije

Posle slavlja u prvom kolu najbolje španske lige, a zatim i u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope, Sevilja je na svom terenu odigrala nerešeno sa Viljarealom. Dovoljno da se domaći igrači ne premore i pripreme za revanš meč u četvrtak. Samo na prvi pogled... U 12. i 19. minutu Eskudero i Silva su bili u izglednim prilikama da Sevilju dovedu u vođstvo, ali bez uspeha.


Viljareal je na drugoj strani imao najbolje prilike preko Ekambija u 40. i 43. minutu. Na odmor se otišlo bez golova, pa su po dve prilike na obe strane najbolje oslikavale i rezultat na semaforu. Reklo bi se da su i jedni i drugi vrebali šansu za pogodak koji bi promenio tok utakmice, a za tako nešto bilo je potrebno više od taktiziranja na obe strane.

Izvor: Wikipedia

Ponovo je Sevilja prva došla u dobru priliku da povede. Ovog puta preko Sarabije u 57. minutu kojem ipak ne polazi za nogom da promeni rezultat. Ulazak Bake na teren mogao se isplatiti Viljarealu, ali u 68. minutu ne više od kornera.

Ujednačen posed lopte i naizgled po prilikama dominacija domaćih po ko zna koji put ukazuje da statistika ume da zavara. Dva naspram šest udaraca u okvir gola domaćih odnosno gostiju je najbolji primer za potvrdu prethodne rečenice. S obzirom da Silva i Ben Jeder nisu iskoristili svoje šanse za Sevilju u poslednjim minutima meča, podela bodova je došla kao očekivani rezultat u skladu sa posedom lopte. Svakom po bod u ovom derbiju Španije ostavlja prostora i Sevilji i Viljarealu da se u nastavku prvenstva bore za mesta koja vode u Evropu.

BONUS: Predlog tiket

Kao što smo očekivali, Arsenal je savladao Vest Hem u Engleskoj. Sasuolo je u Italiji prema našim očekivanjima odigrao nerešeno, a Real je u Španiji slavio. Kada je o prvom kolu Bundeslige reč, nismo bili daleko od rezultata koji bi išao na ruku Šalkeu u gostima protiv Volfsburga. Nismo očekivali da će na obe strane biti crvenih kartona, ali ni da će utakmica biti produžena za sedam minuta tokom kojih su domaćini postigli i svoj drugi gol čime su ipak uspeli da pobede. Gol u nepredviđeno podužoj nadoknadi vremena koštao nas je prolaska tiketa, ali tri od četiri uspešno tipovana, nije za zanemarivanje. Kada je o tiketu reč, slede kvalifikacije za Ligu Šampiona i Ligu Evrope, revanš mečevi Crvene Zvezde i Partizana.

II

Leganes – Real Sosijedad 2:2 (0:2)

Hetafe – Eibar 2:0 (1:0)

Alaves – Betis 0:0 (0:0)

Atletiko Madrid – Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

Valjadolid – Barselona 1:0 (0:0)

Espanjol – Valensija 2:0 (0:0)

Đirona – Real Madrid 1:4 (1:1)

Sevilja – Viljareal : (0:0)*

Levante – Selta (27. 08. - 20:15h)

Atletik Bilbao – Hueska (27. 08. - 22:00h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари