VIMBLDON 2018: IDEMO, BRE, NOLE!

Možda pomalo subjektivno i pretenciozno, ali usuđujem se da kažem – uz manje oscilacije u igri, dobija Nole u najviše četiri seta

Otpisan, penzionisan, pa još i razočara izjavama jer ne izlazi iz sportskih okvira... Pa zašto bar nešto ne uradi ili kaže nešto čime bi, nas, velike sportske stručnjake, donekle opravdao? "Nema od njega ništa!" "Gotov je! Penzija, Nole! Završio si ti svoje!" "Nema tu više šta da se priča, kakva druga šansa..." Zar mu mi nismo i omogućili da iz onog praznog bazena u kojem je trenirao kao dečak sanjajući da će nekad podići pehar nekog većeg turnira. Mi smo već odavno prevazišli poziciju kritičara, da gledamo pred malim ekranima ili uživo kada vraća lopticu preko mreže onima koji su imali skoro "isti" put do vrha jednog od najskupljih sportova.

Kao da se igra finale jednog od četiri najveća turnira svakog dana... Tako nekako gledamo na igru Novaka Đokovića. Kao da je obavezan i dužan da pobeđuje, da nam popravi raspoloženje kad nam naiđe onaj trenutak... Ali, bez brige, biće tako i danas!

Izvor: Wikipedia

Pa, i ako kojim slučajem ne bude, ako ima i nas koji bi pozdravili svaki uspeh i podržali kada baš i ne ide, nije daleko ni Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Država, već u avgustu. Ipak, vratio se! Kevinu Andersonu sigurno neće biti lako protiv nekoga na koga je kvota 1,18. Pobeda Andersona je mnogo dalja, kvota je čak 5. Previše za osmog nosioca turnira u odnosu na Đokovića koji je dvanaesti nosilac. Sigurno i mnogo bolje plasiran već od sutra.


Kada već pravimo paralelu, Anderson je pobedio Noleta samo u jednom meču. Davno odigran susret, i to prvi, kada se još nisu tako dobro ni poznavali u seniorskoj konkurenciji, pre nešto više od deset godine. Posle toga usledio je Novakov niz od pet pobeda, uključujući i dve na Vimbldonu. Ako je mogao da sruši Nadala u dva dana igre, pa može valjda i Andersona. Verujemo da će tako i biti... Svakako neće razočarati, jer većina od nas nije nikada ni uzela reket u ruke, a on je u finalu – Vimbldona. Pa, šta drugo reći nego – idemo, bre, Nole!

Finale Vimbldona 2018. godine:

Anderson (8) – Đoković (12)                        (15. 07. – 15:10 časova)

(*nosilac)


Коментари