VIMBLDON 2018: KRALJ VIMBLDONA NOVAK ĐOKOVIĆ

Đoković, Novak Đoković - 004

Od prvog poena nije bilo dileme – Đoković osvaja svoju četvrtu titulu na Vimbldonu! Fantastičnom igrom i pored iscrpljujućeg dvodnevnog polufinala sa Nadalom, Novak Đoković je pobedio Kevina Andersona u finalu rezultatom 3:0 (6:2, 6:2, 7:6). Veći trag na igru finalista ostavilo je polufinale u kojem je Anderson savladao Iznera, pa je teniser iz Južne Afrike veći otpor pružio samo u trećem setu meča.


Prelep meč za ljubitelje belog sporta nije trajao duže od očekivanja Noletovih navijača. U prvom gemu susreta Đoković pravi brejk za rano vođstvo. Agresivnim pristupom dominirao je i sredinom seta za novi brejk kojim je obezbedio prednost u setovima. U drugom setu viđen je isti rasplet. U prvom gemu Novak oduzima servis-gem Andersonu, a zatim ponovo bravi brejk sredinom seta. Osmi nosilac je pokušavao da se vrati u meč, ali prvu brejk loptu imao je tek u poslednjem gemu drugog seta. Nedovoljno da bi se ugrozio trostruki šampion Vimbldona.

Izvor: Wikipedia

Više neizvesnosti viđeno je u trećem setu. Obojica su imali niz izuzetnih poteza koji nisu ostavili ravnodušnim nikoga u publici, pa ni kraljevski par u svečanoj loži. Ušlo se u taj-brek, kao šlag na tortu u vidu šampionskog pehara. Đoković potvrđuje svoj povratak u vrh belog sporta i rešava meč u svoju korist. Maksimalnim rezultatom dolazi do trinaeste titule u profesionalnoj karijeri na četiri najveća turnira belog sporta u sezoni. Možda i brže nego što se očekivalo.

Pored konkurencije na Vimbldonu uz Andersona koji je ranije na turniru savladao Federera, u igri za titulu bili su i Nadal kojeg je Đoković pobedio u polufinalu. Takođe, Marej, Čilić, Del Potro, Izner, Raonić i drugi potencijalni osvajači šampionskog pehara na Vimbldonu moraće da prihvate činjenicu da će Nole i na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Država biti favorit za samu završnicu turnira. Do kraja godine, možda možemo očekivati i ulazak među prvih pet tenisera na ATP listi, koje dele samo trenutne statističke brojke u generalnom plasmanu. Ne trebamo ni preterivati, ali ni liderska pozicija u tom slučaju ne bi bila daleko. Bez obzira na razultate do kraja sezone, već sada upućujemo srdačne čestitke na tituli i ostvarenim rezultatima u poslednje vreme. Kako je i sam rekao: "Nije Nole onaj stari, ovo je novi Nole!" Svaka čast, majstore!

Finale Vimbldona 2018. godine:

Anderson (8) – Đoković (12)                                    0:3

(*nosilac)


Коментари