SRBIJA I MAĐARSKA U DERBIJU ČETVRTFINALA EP

Vaterpolisti Srbije od 17:00 časova igraju sa Mađarskom za ulazak u polufinale prvenstva Evrope

Kao što su i sami rekli, za nas prvenstvo tek sad počinje. Završena je grupna faza šampionata u vaterpolu, a sada sledi najzanimljivije. Srbija nastavlja tradiciju derbija sa Mađarskom na velikim takmičenjima, a sa razlogom očekujemo prolazak među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu.

Kvota na Srbiju je 1,17, na nerešen rezultat 11, a na pobedu naših komšija sa severa 7,5. Od 2012. godine sastajali smo se sa Mađarima u devent navrata. Mađarska je slavila samo jednom, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. Poslednji put, pre dve godine, Srbija i Mađarska su odigrale meč na Olimpijadi koji je završen 13:13.

Izvor: Wikipedia

Srbija je završila na prvom mestu u grupi, a Mađarska je do četvrtfinala stigla pobedom protiv Holandije u osmini-finala šampionata. Najteži su prvi mečevi eliminacione faze, ali se nadamo da to neće biti problem izabranicima selektora Dejana Savića. Srbija pretenduje na finale i titulu, a ukoliko se plasira u polufinale, tamo će je čekati bolji iz susreta Hrvatske i Crne Gore. U druga dva četvrtfinala sastaju se Španija i Grčka, odnosno Italija i Rusija.


Poseban osvrt treba napraviti i na šampionat Evrope u vaterpolu za vaterpolistkinje. Reprezentativke Srbije su posle jedne pobede u grupnoj fazi protiv Turske ipak ostale bez plasmana u osminu-finala. Do kraja prvenstva odigrale su meč protiv Izraelki u bori za deveto mesto. Pobedom 5:4 dobile su dodatnu motivaciju za naredna takmičenja, tako da se nadamo ćemo ih u budućnosti gledati i u borbi za plasman završnicu takmičenja.

Parovi četvrtfinala EP u vaterpolu:

Srbija – Mađarska

Hrvatska – Crna Gora

Italija – Rusija

Španija - Grčka


Коментари