SRBIJA BEZ VEĆIH PROBLEMA DO POLUFINALA EP

Vaterpolisti Srbije savladali su Mađarsku u četvrtfinalu prvenstva Evrope i obezbedili borbu za medalje u nastavku šampionata

Raspucani "delfini" uskočili su u bazen da od prvog minuta pokažu zašto su došli u Barselonu. Pobeda Srbije protiv Mađarske rezultatom 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2) zasluga je i prve postave kao i kompletnog tima na klupi. Najavljivana utakmica kao derbi četvrtfinala pripala je favoritu pre utakmice, a najviše zasluga za ostanak u vrhu evropskog vaterpola u ovoj utakmici pored Dejana Savića pripada golmanu Mitroviću, kao i Prlainoviću, Filipoviću, Jakšiću, Vicu i Rašoviću.



Egal u druge dve četvrtine bilo je samo održavanje balansa u igri, dok je poslednja četvrtina odigrana tek da se sačuva snaga za narednu rundu. U polufinalu neće biti lako, ali Srbija nema razloga za strah. Sa ovakvim pristupom naših vaterpolista, Srbija neće dozvoliti ono što se dogodilo u drugom četvrtfinalu. Hrvatska je pobedila Crnu Goru rezultatom 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1) i to posle preokreta.  

Izvor: Wikipedia

Druga dva četvrtfinala duela odigrana su nešto kasnije. Italija je deklasirala Rusiju rezultatom 11:1 (2:0, 4:0, 1:1, 4:0) i poslala je u borbu za plasman od petog do osmog mesta. U poslednjem meču osam najboljih ekipa Španija je slavila protiv Grčke sa 10:6 (2:1, 2:2, 4:0, 2:3), pa će u polufinalu igrati upravo protiv Italije.

Sada tek predstoji najuzbudljiviji deo prvenstva. Razlika među ekipama nisu velike. Koliko su srpski vaterpolisti blizu tituli videćemo već za dva dana. Do tada, ostaje da sa pozitivnom tremom licitiramo ko će protiv Hrvatske izroniti iz bazena i pokazati da smo i sa nešto mlađim igračima svetska klasa u vaterpolu.

Rezultati četvrtfinala EP u vaterpolu:

Srbija – Mađarska 8:5

Hrvatska – Crna Gora 9:7

Italija – Rusija 11:1

Španija – Grčka 10:6

Parovi polufinala EP u vaterpolu:

Srbija – Hrvatska (26. 07. – 20:30)

Španija – Italija (26. 07. – 20:30)


Коментари