SRBIJA PREKO DOMAĆINA DO ODBRANE TITULE NA EP?

Posle Ajndhovena, Budimpešte i Beograda, vaterpolisti Srbije pokušaće da i u Barseloni osvoje četvrtu vezanu titulu na prvenstvima Evrope

Ne bi nas iznenadilo! Dominacija na svim velikim takmičenjima iz godine u godinu potvrđuje se novim medaljama na grudima naših vaterpolista. Tako je i na ovom šampionatu na kojem će se sastati sa Špancima u borbi za novo zlato. Vreme brzo leti, pa je do Olimpijade ostalo još samo dve godine. Četvrta titula kandidovala bi Srbiju za najviši plasman ako ne i za titulu u Tokiju.

Šanse za to nisu male – Španija je Srbiju od 2010. godine pobedila samo dva puta i to posle produžetaka. Naši vaterpolisti slavili su trinaest puta, a u poslednja tri susreta slavili su bar sa tri gola razlike. Imaju Španci prednost domaćeg terena, ali to im nije donelo kvotu manju od 3,7. Ukoliko izvuku nerešeno, kvota 6,75 biće opravdana. Ipak, verujemo da će Srbija opravdati kvotu 1,5 i već u regularnom delu meča završiti započeto sredinom jula.

Izvor: Wikipedia

Srbija je do finala došla posle svih pet pobeda, osvojenog prvog mesta u grupi a zatim i slavlja protiv Mađarske i Hrvatske. Španci su sa druge strane odigrali nerešeno samo sa Crnogorcima a zatim su pobedili Grke i Italijane. Nesporno je da ćemo gledati zanimljivo finale koje počinje u 22:15 časova, ali nadamo se ne i više nego što bismo želeli.


Kvote kažu da će u meču za treće mesto biti još uzbudljivije. Kao i Hrvatsku tako i Italiju prati gotovo ista kvota iznad 2, a nerešen rezultat kvota 5,6. U poslednje dve godine Italijani su u međusobnim susretima slavili dva puta posle produžetaka, a Hrvati u isto toliko mečeva u regularnom delu susreta. Meč koji počinje u 20:30 biće prava najava za finale koje sa nestrpljenjem očekujemo, igra na jednu loptu za treće mesto jer svakako nije prijatno završiti takmičenje bez odličja. Za najsjanije, sigurni smo da Dejan Savić, Filipović, Prlainović, Mandić, Jakšić, Mitrović, Rašović i ekipa imaju zlatnu formulu po kojoj su zlato donosili i prethodnih godina sa šampionata Starog kontinenta.

Meč za treće mesto na EP u vaterpolu:

Hrvatska – Italija (28. 07. – 20:30)

Finale EP u vaterpolu:

Srbija – Španija (28. 07. – 22:15)


Коментари