SRBIJA PORAZILA HRVATSKU, ŠPANIJA BOLJA OD ITALIJE

Vaterpolisti Srbije i Španije igraće u finalu Evropskog prvenstva za vaterpoliste

Sve nade vaterpolista Hrvatske otišle su u nepovrat već u prvoj četvrtini meča. Pet pogodaka srpskih "delfina" bilo je nedostižno za Hrvate koji su ostatak meča samo pokušavali da eventualno izjadnače rezultat. Sa Mandićem, Ćukom, Jakšićem, Prlainovićem i Mitrovićem u igri Dejan Savić nije imao brige za realizaciju. Kad se tome doda i da je naš golman Bane Mitrović briljirao na golu u odnosu na kolegu Bijača na suprotnoj strani, Tucak je morao da se pomiri sa porazom.


Organizovani u odbrani Srbi su u preostale tri četvrtine održavali egal, pa Hrvati nisu imali čemu da se nadaju. Očigledna nervoza u redovima Hrvatske kulminirala je kroz nesportski gest Fatovića posle faula i duela sa Filipovićem. Ipak, Fatović je kasnije imao duel i sa Ćukom, a sudije su ovog puta isključile oba igrača. Na kraju, prekinut je niz od tri pobede Hrvatske, a Srbija je čekala pobednika meča iz drugog polufinala za finalni skauting. Srbija – Hrvatska 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2).

Izvor: Wikipedia

U opuštenoj atmosferi gledali smo i drugo polufinale. Koliko smo mi bili opušteni, toliko su Španci i Italijani drhtali pored malih ekrana. Neizvestan meč do samog kraja, praćen preokretima, dobili su Španci. Po gol u prvoj četvrtini i minimalna prednost na poluvremenu Špancima je dala mogućnost da sa više samopouzdanja nastave utakmicu. Italijani ne bi bili Italijani da nisu odigrali kako znaju. Dva gola razlike u trećoj četvrtini doneo je prvi preokret, ali su domaćini u Barseloni na isti način uzvratili u poslednjoj četvrtini i plasirali se u finale Evropskog prvenstva. Španija – Italija 8:7 (1:1, 3:2, 1:3, 3:1).

Šlag na tortu očekuje nas prekosutra. Meč za titulu kao i za treće mesto biće odigrani u subotu. Vaterpolisti nas nikada nisu razočarali. Bez obzira na ishod meča već sada možemo konstatovati da su opravdali očekivanja osvajanjem nove medalje na velikim takmičenjima.

Rezultati polufinala EP u vaterpolu:

Srbija – Hrvatska 9:7

Španija – Italija 8:7

Meč za treće mesto na EP u vaterpolu:

Hrvatska – Italija (28. 07. – 20:30)

Finale EP u vaterpolu:

Srbija – Španija (28. 07. – 22:15)


Коментари