SRBIJA – HRVATSKA: VEČITI DERBI JUGOSLOVENSKE ŠKOLE VATERPOLA

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske odmeriće snage u polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu

Dueli Srbije i Hrvatske u sportu su uvek nešto posebno i donose novu dimenziju iščekivanja početka utakmica. Da budemo realni, Hrvatska u fudbalu a Srbija u košarci, zna se ko je za gol ili koš u poslednjoj sekundi bolji. Ali vaterpolo... To je priča za sebe.

Godine 2009. Hrvati su pobedili u prvom susretu, ali onda srbija beleži neverovatan niz do prošle godine. Taj period je obeležio samo jedan nerešen rezultat, da bi pre tačno godinu dana Hrvati konačno došli do pobede, a u 2018. pokazali da ni večeras neće skočiti u bazen da bi se na kraju borili tek za bronzu. Poslednja tri meča i tri pobede Hrvatske za našeg selektora Dejana Savića i srpske "delfine" Filipovića, Prlainovića, Mitrovića i ekipu jasan su znak da moramo odigrati najbolje što umemo da bi igrali za zlato.

Selektor Hrvatske Tucak zna kako se pobeđuje, a to su Hrvati pokazali i protiv Crnogoraca u četvrtfinalu. Veliki preokret u drugom poluvremenu nije slučajnost. Ipak, nadamo se ni da kvote nisu slučajno – 1,9 na pobedu Srbije; 5,6 na nerešen rezultat; 2,5 na pobedu Hrvatske. Više nego dovoljno da budemo uz male ekrane večeras od 20:30 časova.

Izvor: Wikipedia

Drugo polufinale se igra večeras od 22:00 časva. Još jedan derbi Mediterana na ovom prvenstvu Evrope karakterišu kvote po kojima nema favorita. Pobedu Španije prati kvota 2,25, a pobedu Italije kvota 2,15. Ukoliko bude nerešeno kvota 5,5 nam se sa razlogom čini prevelika.


Kada se uzme u obzir da su Španija i Italija odigrale samo jedan nerešen meč u poslednjih šest godina, posle četiri vezane pobede Italije, i jedni i drugi su po dva puta slavili. I Srbiji i Hrvatskoj nije posebno važno sa kim će igrati poslednji susret na prvenstvu. Podjednako jak protivnik ih svakako čeka i u borbi za zlato i u borbi za bronzu. Koliko je daleko prvo, toliko je blizu i četvrto mesto. Nekome će titula biti tako blizu, a tako daleko...

Parovi polufinala EP u vaterpolu:

Srbija – Hrvatska (26. 07. – 20:30 časova)

Španija – Italija (26. 07. – 22:00 časova)


Коментари