"ORLOVI" IPAK BEZ OSMINE-FINALA NA MUNDIJALU

Srbija je u derbiju grupe E izgubila od Brazila rezultatom 2:0 i završila takmičenje na Mundijalu u Rusiji

U prvih dvadeset minuta igre viđen je visok presing fudbalera Srbije i udvajanje napadača Brazila. Nejmar nije mogao da dobije loptu i razigra ostale "Karioke", ali je ravnoteža igre uspostavljena polovinom prvog poluvremena. Srbija je pokušala agresivnošću da nametne svoj ritam igre i rano postigne gol. Nije bilo tako ozbiljne pretnje po gol Brazilaca iz koje bi "Orlovi" poveli, pa se probudio i Brazil.

Srbija je nastupala u sastavu: Stojković, Veljković, Milenković, Rukavina, Kolarov, Milinković-Savić, Matić, Ljajić, Kostić, Tadić i Mitrović. U nastavku su na terenu ušli i Živković, Radonjić i Jović.
Konačno su usledile i velike prilike, ali na našu žalost, na našem delu terena. U 25. minutu Nejmar šutira iz peterca sa leve strane, a Stojković odlično brani. Izostanak Ivanovića može se razumeti kao želja Krstajića da se sa Veljkovićem u igri stignu brzonogi Brazilci, ali se nije računalo ono što se dogodilo u 36. minutu igre. Kutinjo prebacuje loptu preko kompletne naše odbrane, a Paulinjo utrčava u prostor i lobuje Stojkovića kojem ništa nije drugo preostalo nego da izađe i pokuša da skrati ugao. Nejmar prvu šansu na utakmici ima tek u nadoknadi vremena prvog dela igre kada je dobio malo prostora za šut, ali dovoljno samo da zapreti jer šalje loptu preko gola.

Izvor: Wikipedia

U drugom poluvremenu Srbija motivisano počinje da vrši pritisak na delu terena koji pripada Brazilu, ali odgovor "Karioka" stiže u 57. minutu igre posle kontranapada. Odličnu priliku za veće vođstvo Brazila sprečava ponovo Stojković. Na drugoj strani, u 65. minutu Mitrović odličnim udarcem glavom pokušava da izjednači, ali Alisson je na mestu. Kazna je usledila tri minuta kasnije, kada pri izvođenju kornera sudija ne svira prekršaj nad Mitrovićem u našem šesnaestercu, a gol glavom postiže Tijago Silva za vođstvo Brazila 2.0.

Srpski fudbaleri su bili svesni nepovoljne pozicije u kojoj su se našli, ali u 79. minutu igre Matić šutira ka golu Brazila posle čega lopta završava u gol-autu. Kontrolu igre imale su "Karioke", a to nije zadovoljilo njihove ambicije pred osminu-finala. Nejmar najpre u 82., a zatim i u 87. minutu igre ima odlične prilike za veću prednost Brazila. Ipak, lopta odlazi preko gola i Stojković skida zicer, pa je utakmica završena aktuelnim rezultatom.

Ni na Mundijalu u Rusiji "Orlovi" nisu uspeli da se domognu eliminacione faze takmičenja. Ispostavlja se da je prilika za ostvarenje tog cilja propuštena u meču protiv Švajcarske. S obzirom da su "Sajdžije" i Kostarikanci večeras meč završili rezultatom 2:2, bodovi i poredak na tabeli ukazuju da nije bilo realno očekivati da poraz od Švajcaraca anuliramo pobedom protiv Brazila. Eventualno nerešen razultat protiv Švajcarske u drugom kolu grupne faze bi nam omogućio uz poraz od "Karioka" i nerešen rezultat Švajcarske sa Kostarikom da završimo kao drugoplasirani sa četiri a Švajcarska kao trećeplasirana sa tri osvojena boda. Ipak, želja za pobedom u prošloj utakmici koštala nas je primljenog gola u završnici meča, tako da će eliminaciona faza Mundijala proći bez "Orlova".

Istu sudbinu doživeli su i Nemci. Bez konkretne završnice u akcijama nisu uspeli da postignu gol, a u nadoknadi vremena primili su dva gola, tako da su prvi put od 1938. godine završili učešće na Mundijalu u grupnoj fazi takmičenja. Švedska je pobedila Meksiko rezultatom 3:0, ali su se obe reprezentacije plasirale osminu-finala.

Rezultati III kola u grupi F (16:00 časova):

Meksiko – Švedska 0: 3

Južna Koreja – Nemačka 2:0

Rezultati III kola u grupi E (20:00 časova):

Srbija – Brazil 0:2

Švajcarska – Kostarika 2:2

Parovi osmine finala na Mundijalu u Rusiji:

Francuska – Argentina (30. 06. – 16:00)

Urugvaj – Portugal (30. 06. – 20:00)

Španija – Rusija (01. 07. – 16:00)

Hrvatska – Danska (01. 07. – 20:00)

Brazil – Meksiko (02. 07. – 16:00)

Švedska – Švajcarska (03. 07. – 16:00)

Sportska 7 – na pravoj ste adresi! 

Коментари