DAN D – "ORLOVI" NA "KARIOKE"


"Karioke" ili "Selesao", kako god zvali Brazil, odlično znamo ko je prvi favorit za titulu na Mundijalu u Rusiji – favorit koji može kući već posle današnjeg derbija u grupi E

A ko bi drugi poslao Brazil kući nego – Srbi! Definitivno je došao i taj, još "Dan D" istine za naš fudbal. Pre samo tri godine su Milinković-Savić, Živković i "Orlići" predvođeni selektorom Paunovićem uzeli meru Brazilcima i ostavili ih bez titule prvaka sveta. Danas "Orlovi" predvođeni selektorom Krstajićem isto mogu učiniti u jednom od najvećih derbija grupne faze Mundijala koji će se odigrati u Moskvi od 20:00 časova.

U srpskim redovima nema "Orla" koji će iz bilo kog razloga preskočiti derbi, ali za "Karioke" neće igrati Dijego Košta i Danilo. Ne sumnjamo da to neće omesti Brazilce da igrom potvrde klasu, nadamo se ne i rezultatom. Srbiji je dovoljno da odigra 2:2 i da Kostarika pobedi minimalcem Švajcarsku, ili da rezimira i 3:3 a da Kostarika pobedi 2:1, pa da zahvaljujući ukupnoj gol razlici nastavi takmičenje u eliminacionoj fazi Mundijala. Drugi meč grupe između Švajcarske i Kostarike odigraće se u istom terminu u Njižnem Novgorodu, a kvote kažu da Švajcarci imaju velike šanse za trijumf protiv prežaljenih Kostarikanaca i plasman u osminu-finala.

Izvor: Wikipedia

Zbog izostanka dva važna igrača iz tima za današnji meč, kvota na Brazil je skočila sa 1,36 na 1,57. Nerešen ishod po kvotama beleži pad sa 4,7 na 4,2, dok je kvota na Srbiju pala sa 8,5 na 6,5. Pobeda "Orlove" sigurno vodi dalje a "Karioke" gotovo izvesno kući jer će teško Švajcarska propustiti priliku da osvoji bar bod. Srbija i Brazil su jedini meč odigrali pre četiri gotine kada smo izgubili minimalnim rezultatom u prijateljskoj utakmici.

Današnji derbi je neka nova dimenzija fudbala. Promenili smo selektora, kapitena, način igre, a očekuju se i promene u startnoj postavi Srbije. Sasvim sigurno Mitrović i Tadić neće srljati, ali ni Kolarov i Ivanović neće propustiti priliku da udvajaju Nejmara, Kutinja i Vilijana. Možemo očekivati na terenu možda Ljajića umesto Kostića, ili Rukavinu u odbrani, ali ostavljamo Krstajiću "lakši" deo posla dok mi bez obzira na rezultat u prošloj utakmici i sve što prati naš fudbal navijamo za "Orlove".
Ukoliko prođemo u osminu-finala, znaćemo i pre utakmice sa kim bi mogli tamo da se sastanemo. Od 16:00 časova se igraju dve utakmice u grupi F. Nemačka se sastaje sa Južnom Korejom za overu prolaza u eliminacionu fazu, a u isto vreme Meksiko i Švedska rešavaju svoje dileme o nastavku takmičenja.

Parovi III kola u grupi F (16:00 časova):

Meksiko – Švedska

Južna Koreja – Nemačka

Parovi III kola u grupi E (20:00 časova):

Srbija – Brazil

Švajcarska – Kostarika

Parovi osmine finala na Mundijalu u Rusiji:

Urugvaj – Portugal

Španija – Rusija

Francuska – Argentina

Hrvatska - Danska

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!

Коментари