MUNDIJALSKA NULA OD DERBIJA GRUPE C

Nerešenim rezultatom, bez golova, Danska i Francuska nastavljaju učešće na Mundijalu posle poslednjeg kola u grupi C

Ovakav ishod meča je odgovarao i jednoj i drugoj reprezentaciji. Imali su "Galski petlovi" više prilika za nova tri boda i veći posed lopte, ali nisu nezadovoljni ni ovakvim razvojem događaja. Kada se uzme u obzir da je Peru pokazao da nije slučajno došao u Rusiju pobedivši Australiju 2:0 u drugom meču ove grupe, Danska je mogla i da izgubi i da se plasira u eliminacionu fazu.
Po tri izmene na obe strane i žuti karton Jorgensenu, sve je što smo videli na derbiju grupe C. Mbape je ušao tek u nastavku utakmice u redovima Francuske, a Danci su imali svega jedan šut u okvir gola. Nezainteresovanost fudbalera i previše taktiziranja izazvali su sa tribina zvižduke nezadovoljne publike, ali su obe reprezentacije ostvarile cilj.

Izvor: Wikipedia

Kasnije danas odigrane su i poslednje dve utakmice u grupi D. Argentina je posle vođstva i primljenog gola iz penala ipak uspela pet minuta pre kraja da savlada Nigeriju sa 2:1 i plasira se na željenu drugu poziciju za osminu-finala. "Gaučosi" su se provukli kao i mnogi drugi favoriti na Mundijalu. Istim rezultatom je i prvoplasirana Hrvatska upisala treću pobedu i potvrdila da je u najboljoj formi kada je najpotrebnije. U eliminacionoj fazi definitivno će svi morati da igraju fudbal, jer taktiziranje više nije opcija.

Rezultati III kola u grupi C:

Danska – Francuska 0:0

Australija – Peru 0:2

Rezultati III kola u grupi D:

Island – Hrvatska 1:2

Nigerija – Argentina 1:2

Parovi osmine finala na Mundijalu u Rusiji:

Urugvaj – Portugal

Španija - Rusija

Francuska – Argentina

Hrvatska - Danska

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!

Коментари