IZBOR "GALSKIH PETLOVA" – MANEVAR ZA OSMINU-FINALA?


Francuska je u grupi C srećno zabeležila dve pobede, pa protiv Danske mogu taktizirati da li bi izbegli Hrvatsku u osmini-finala Mundijala

Nisu "Galski petlovi" briljirali ni protiv Australije a ni protiv Perua u prva dva kola grupne faze prvenstva. Da li su igrali na pobedu onoliko koliko je bilo potrebno ili još traže svoju formu, odgovoriće Danska koja sa pobedom i remijem ulazi u poslednje kolo grupe C. S obzirom da je u grupi D Hrvatska sigurno prvoplasirana a nije poznato ko će biti drugoplasirani (Nigerija, Argentina ili možda Island), ne bi iznenadilo da prepoznamo taktiziranje na meču Francuske i Danske koji će se od 16:00 časova odigrati u Moskvi. U isto vreme igraju i Australija i Peru u grupi C, a "Kenguri" pobedom uz jedan osvojen bod upravo protiv Danske traže prolaz u eliminacionu fazu ako Francuska danas osvoji nova tri boda.

Dakle, Francuskoj odgovara i bod ukoliko želi da izbegne Hrvatsku i čeka rasplet u grupi D. Danci pobedom šalju Francuze na "Vatrene". Australija traži svoju šansu pa makar išli i na Hrvatsku u nastavku takmičenja. Po imenima, u Francuskoj nema slabe karike, ali umor Grizmana Mbapea se oseti u igri "Petlova". Možda će to uspeti da naplate Jorgensen Poulsen, ali za to će im trebati i sreća koje nije bilo protiv Australije za sva tri boda.

Izvor: Wikipedia

Istorijat susreta Francuske i Danske ne ide na ruku Dancima koji nisu pobedili u poslednje četiri utakmica, a postigli su samo jedan gol. Sličan odnos snaga je od prvog međusobnog susreta do danas. Kvote kažu da se u taboru Francuza ne bave mnogo ostankom na prvom mestu u grupi, jer je na njihovu pobedu kvota skočila sa 1,6 na 2,15. To potvrđuje i kvota na nerešen ishod, s obzirom da je sa 3,75 pala na 2,8. Pobeda Danaca nije toliko izvesna jer je sa 5,5 kvota pala na okruglih 5.
Obećavali su mnogo i jedni i drugi pred Mundijal tokom ove godine. Francuzi su jedini poraz u ovoj godini pretrpeli u martu tokom priprema za prvenstvo u Rusiji. Samo dva poraza  Danaca još u januaru tokom priprema pa do danas ipak nije dovoljna potvrda visoke forme kojom bi uoči derbija grupe obezbedili dalji plasman. Zato Australijanci i imaju svoju šansu u raspletu u grupi C – do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Parovi III kola u grupi C (16:00 časova):

Danska – Francuska

Australija – Peru

Parovi III kola u grupi D (20:00 časova):

Island – Hrvatska

Nigerija - Argentina

Rezultati III kola u grupi A (25. 06.):

Urugvaj – Rusija 3:0

Saudijska Arabija – Egipat 2:1

Rezultati III kola u grupi B (25. 06.):

Španija – Maroko 2:2

Iran – Maroko 1:1

Parovi osmine finala na Mundijalu u Rusiji:

Urugvaj – Portugal

Španija - Rusija

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!

Коментари