MBAPE I KAVANI ZAKAZALI "SUDAR" U ČETVRTFINALU MUNDIJALA

Četiri reprezentacije, dva favorita i dva potencijalna iznenađenja, ali samo dva mesta među osam najboljih rezervisali su Urugvaj i "Galski petlovi"

U prvom meču osmine-finala na Mundijalu Francuska i Argentina su odigrali meč koji će se dugo pamtiti posle prvenstva sveta u Rusiji. Prečka Grizmana već u 7. minutu bila je samo najava za ono što se dogodilo šest minuta kasnije. Očigledan prekršaj nad Mbapeom, Grizman pretvara u vođstvo "Galskih petlova" sa bele tačke. Od tog trenutka "Gaučosi" preuzimaju inicijativu, ali Francuzi odlično udvajaju Mesija koji je dobio svega jednu upotrebljivu loptu. Ipak, u završnici prvog dela igre Di Marija ostaje sam pred šesnaestercem i preciznim šutem matira Lorisa za izjednačenje.
Na početku drugog poluvremena – šok! Argentina preokreće rezultat pogotkom Markada u 48. minutu. Uporni Francuzi u 53. minutu imaju odličnu šansu koje ne koriste, ali tri minuta kasnije Pavard postiže gol za fudbalske špice i njegov prvi za "Galske petlove" za izjednačenje. A onda na scenu stupa Mbape. Za svega četiri minuta odličnom koordinacijom tima na terenu, Francuz postiže dva gola u 64. i 68. minutu za glavobolju "Gaučosa" do kraja meča. Mesi u očaju u završnici meča pokušava nemoguće, a Aguero koristi svoju poslednju šansu na utakmici u nadoknadi vremena za konačnih 4:3 na semaforu. Kada se uzme u obzir da su oba tima uputila po četiri šuta u okvir gola, neverovatnih sedam golova na obe strane pobedu "Galskih petlova" za četvrtfinale samo čini slađom.

Izvor: Wikipedia

Drugi derbi dana odigrali su Urugvajci i Portugalci u ništa manje zanimljivom meču. Kao jedno od potencijalnih iznenađenja Urugvajci su počeli sa pritiskom na aktuelnog šampiona Evrope od samog starta. U 7. minutu im se to i isplatilo – Suarez sa vrha šesnaesterca šalje visoku loptu na drugu stativu, a Kavani postiže gol glavom kao najavu za ono što tek sledi. Lopta u nogama Portugalaca nije se odrazila na rezultat u prvom poluvremenu.

Zato u nastavku, već posle deset minuta igre, na asistenciju Gerera, Pepe postiže gol za izjednačenje i nadu u preokret do kraja meča. Nije se dugo čekalo na odgovor Urugvajaca. U 62. minutu igre Betankur dodaje Kavaniju pred šesnaestercem a ovaj plasira loptu u suprotan ugao gola Portugala za novo vođstvo Urugvaja. Pet šuteva u okvir gola u statistici Portugalaca predvođeni Kristijanom Ronaldom nisu bili dovoljni za njihov drugi gol do kraja utakmice, pa Urugvaj rezultatom 2:1 odlazi među osam najboljih i na megdan Francuzima u nastavku takmičenja.

Rezultati osmine-finala na Mundijalu u Rusiji:

Francuska – Argentina 4:3

Urugvaj – Portugal 2:1

Naredni mečevi osmine-finala na Mundijalu u Rusiji:

Španija – Rusija (01. 07. – 16:00 časova)

Hrvatska – Danska (01. 07. – 20:00 časova)

Brazil – Meksiko (02. 07. – 16:00 časova)

Belgija – Japan (02. 07. – 20:00 časova)

Švedska – Švajcarska (03. 07. – 16:00 časova) 

Kolumbija – Engleska (03. 07. – 20:00 časova)

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!




Коментари