"GALSKI PETLOVI" ŠALJU MESIJA KUĆI, A URUGVAJ RONALDA?

Mesta za kalkulacije više nema – ko izgubi završava trku za titulu! Počinje eliminaciona faza Mundijala u Rusiji!

U prvom meču osmine-finala prvenstva sveta u fudbalu od 16:00 časova u Kazanju sastaće se Francuska i Argentina. Ni jedni ni drugi nisu pokazali svoje najbolje izdanje u grupnoj fazi takmičenja. Francuzi su u grupi sa Dancima, Peruom i Australijom odigrali prosečno, a po mišljenju pojedinih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu, čak i ispod proseka. Ukoliko se ponovi igra iz prethodnih utakmica, sasvim sigurno da Žiru i Mbape ne mogu očekivati da će se prošetati do sledećeg kola, posebno ne protiv protivnika kao što su "Gaučosi".

Argentina je svojim igrama, slobodno se može reći, u svojoj grupi ličila na "Galske petlove". Nedovoljno ubedljivo da bi se zauzelo prvo mesto u konkurenciji Hrvatske, Islanda i Nigerije. Ubedljiv poraz protiv naših komšija ne uliva samopouzdanje pred osminu-finala, ali Mesi i Di Marija sa svojom ekipom uvek zaigraju najbolje u ovoj fazi takmičenja. U sva četiri do sada odigrana međusobna susreta pobeđivala je Argentina, pa Francuzi imaju dodatnu motivaciju za plasman u četvrt-finale. Kvota to i ne obećava jer je sa 2 skočila na 2,45, a na nerešen ishod je pala sa 3,3 na 3,1. Pobedu Argentine prati pad kvote sa 3,75 na 3,4 tako da nas očekuje prvo veliko finale pre finala na Mundijalu.

Izvor: Wikipedia

U drugom današnjem meču osmine-finala od 20:00 časova u Sočiju sastaju se Urugvaj i Portugal. Suarez i Kavani će pokušati da eliminišu aktuelnog evropskog prvaka predvođenim Ronaldom i Kvarežmom. Fudbalski sudar dve ujednačene ekipe prate i ujednačene kvote. Na pobedu Urugvaja kvota je 3, a na pobedu Portugala 2,87 posle manjih korekcija tokom dana. Neznatne promene kvote prate i nerešen rezultat, a sada iznosi 2,87.
Dok su Urugvajci u konkurenciji Rusa, Arabijaca i Egipćana zauzeli prvo mesto, Portugalci su u svojoj grupi bili drugi iza Španaca a ispred Maroka i Irana. Dobra forma reprezentativaca Urugvaja i umereno optimistični reprezentativci Portugala obećavaju veliku borbu do poslednje sekunde meča. Ne bi nas iznenadili ni penali, a Urugvajci bi i na takav scenario pristali za pobedu protiv jednog od favorita Mundijala. S obzirom da će ovo biti prvi međusobni susret dve reprezentacije, bićemo u prilici da prisustvujemo svojevrsnom istorijskom trenutku koji će trajati najmanje 90 minuta obeleženog uzbudljivim i nepredvidivim nadmudrivanjem na Mundijalu u Rusiji.

Parovi osmine-finala na Mundijalu u Rusiji:

Francuska – Argentina (30. 06. – 16:00 časova)

Urugvaj – Portugal (30. 06. – 20:00 časova)

Španija – Rusija (01. 07. – 16:00 časova)

Hrvatska – Danska (01. 07. – 20:00 časova)

Brazil – Meksiko (02. 07. – 16:00 časova)

Belgija – Japan (02. 07. – 20:00 časova)

Švedska – Švajcarska (03. 07. – 16:00 časova)

Kolumbija – Engleska (03. 07. – 20:00 časova)

Sportska 7 – na pravoj ste adresi! 

Коментари