LIGA ŠAMPIONA: LIVERPUL JOŠ JEDNOM NAJBOLJI NA STAROM KONTINENTU

Totenhem nije uspeo da konkretizuje pokušaje da dođe do produžetaka

Liverpul je po šesti put došao do trofeja Lige Šampiona! Vrlo dobrom taktikom i odgovornim pristupom igri Klopova ekipa je sa dva pogotka ostvarila željeni rezultat i došla do titule. Totenhem je najviše pokušaja imao u poslednjih desetak minuta, ali se ispostavlja da je rano vođstvo Liverpula rešilo i pitanje pobednika.

Izvor: Wikipedia

Sve je počelo penalom. Salah je bio precizan u drugom minutu i to je odredilo dalji tok utakmice. Za titulu treba znati i kako sačuvati prednost stečenu na početku meča, a Liverpul je to znao. Poketinov tim je gradio igru i napadao, dok je Liverpul čekao priliku za drugi pogodak.

Do završnice meča Totenhem je imao 60% poseda lopte i 8 udaraca u okvir gola protivnika, a Liverpul samo 3 na meču. Jedan od tih pokušaja sada već aktuelnog šampiona se isplatio tri minuta pre kraja regularnog toka meča. Origi je bio precizan posle odbijene lopte i dijagonalom poslao loptu u mrežu. Pitanje pobednika je bilo rešeno, a za Totenhem više nije bilo nade. Osvajanjem Lige Šampiona Liverpul, koji je izgubio od Crvene Zvezde u grupnoj fazi odmeravanja snaga, okončava ovu sezonu najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu.

Sportska 7 - na pravoj ste adresi!

  

Коментари