LIGA EVROPE: ČELSI PONOVO ŠAMPION

Bledim izdanjem Arsenal doprineo ubedljivoj pobedi rivala

Čelsi je ubedljivom igrom došao drugi put do titule u Ligi Evrope i biće u prilici da se bori i za Superkup Evrope. Arsenal je bio neprepoznatljiv na terenu. Ne samo da je imao manje prilika za gol, već ni igrom nije pokazao svoje najbolje izdanje.

Izvor: Wikipedia

Ujednačen posed lopte je jedini kriterijum koji je dva premijerligaška rivala učinio ravnopravnim. Osam udaraca u okvir gola naspram samo dva, pokazuje pravi odnos snaga na terenu u korist osvajača titule. U prvom delu meča i jedni i drugi su opipavali puls protivnika, mada je Čelsi i u tom periodu bio ubedljiviji.

U drugom delu je epilog počeo od 49. minuta kada je Žiru u svom stilu glavom sproveo loptu u mrežu. U 60. minutu Pedro povećava prednos ekipe u plavim dresovima, dok Arsenal nije imao adekvatan odgovor na izazov sa kojim se suočio. Pet minuta kasnije sudija je opravdano pokazao na belu tačku, a Azar bez većih problema rešava pitanje pobednika. Samo što je ušao na teren Ivobi u 69. minutu smanjuje prednost Čelsija i to je bilo sve što smo videli od Arsenala. Konačan rezultat postavlja Azar u 72. minutu igre i slavlje Čelsija je moglo da počne. Čelsi – Arsenal 4:1 (0:0)

Sportska 7 - na pravoj ste adresi!

  

Коментари