BUNDESLIGA: DORTMUND (ZA SADA) NOVI LIDER ŠAMPIONATA

Preokret u Berlinu...

Vodila je Herta, ali se na kraju završilo katastrofom. I pored vođstva u prvom delu meča, domaćin je izgubio meč, a pritom je u završnici zaradio i dva crvena kartona od kojih je jedan bio direktan. U igri živaca, gosti su bili jači što se odrazilo na stanje stvari na terenu.

Herta je povela preko Kalua već u 4. minutu a deset minuta kasnije Dilejni izjednačava rezultat. Drugi pogodak na utakmici Kalu postiže iz penala u 35. minutu igre i domaćin na odmor odlazi sa golom prednosti. Ipak, atmosfera je ukazivala da će promene rezultata biti i u nastavku.

Izvor: Wikipedia

Već posle dva minuta igre u drugom poluvremenu Zagadu ponovo rezultatski vraća utakmicu na početak. Od tog trenutka gosti fanatično atakuju ka golu domaćina. Parni crveni karton igrača Herte je uticao i na rezultat posle 85. minuta, jer je u nadoknadi vremena Rojs dokusurio domaćina pogotkom kojim je Dortmund izbio na prvo mesto Bundeslige. Rezultat je razljutio igrače Herte, tako da je su ostali bez još jednog igrača na terenu zbog direktnog crvenog kartona. Do sutrašnjeg meča aktuelnog šampiona tabela je pretrpela promene koje Herti nisu doneli veću nadu za evropske izazove naredne sezone.

BONUS: Predlog singl / tiket

Ajntraht Frankfurt – Nirnberg 1

Napoli – Udineze 1

Fulam – Liverpul 2

Real Madrid – Selta 1

XXVI

Menhengladbah – Frajburg 1:1 (1:1)

Augzburg –  Hanover 3:1 (0:1)

Šalke – Lajpcig 0:1 (0:1)

Štutgart – Hofenhajm 1:1 (0:1)

Volfsburg – Dizeldorf 5:2 (1:1)

Herta – Dortmund 2:3 (2:1)*

Bajer Leverkuzen – Verder (17. 03. – 13:30h)

Ajntraht Frankfurt – Nirnberg (17. 03. – 15:30h)

Bajern Minhen – Majnc (17. 03. – 18:00h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7

Sportska 7 - na pravoj ste adresi!

  

Коментари