SP ZA RUKOMETAŠE: KVARTET ZA MEDALJE

Danska i Francuska, odnosno Nemačka i Norveška odmeriće snage u polufinalu rukometnog Mundijala

Danci su u poslednjem kolu savladali i Šveđane i istakli kandidaturu za titulu. Francuzi su izgubili od Hrvatske, ali to nije uticalo na konačan raspored u grupi za završnicu prvenstva, tako da će na megdan izaći upravo Dancima, sa kojima su remizirali u prethodnom odmeravanju snaga. Prvo polufinale počinje od 17:30 časova.

Drugi polufinalni par su Nemci i Norvežani, a poslednji međusobni susret dobili su Skandinavci. Nemačka je minimalnom razlikom pobedila Španiju i naći će se među četiri najbolja tima sveta. Protiv njih će igrati Norvežani koji su ubedljivo slavili protiv Mađarske. Drugo polufinale će se igrati od 20:30 časova.

Izvor: Wikipedia


Meč za peto mesto se igra sutra od 20:30 časova, između Hrvatske i Švedske. Za sedmu poziciju boriće se Španija i Egipat od 17:30 časova. Brazil, Island, Tunis i Mađarska ostali su bez višeg plasmana, jer su u grupama drugog kruga zauzeli petu i šestu poziciju. Uskoro se spušta zavesa na rukometni Mundijal koji je ovog januara organizovan u Nemačkoj i Danskoj, a možda u finalu budemo upravo gledali domaćine šampionata.

Sportska 7 - na pravoj ste adresi!
  

Коментари