SP ZA RUKOMETAŠE: DANSKA NA KROVU SVETA

Danska je opravdala ulogu favorita i posle Olimpijade uspela je da osvoji i rukometni Mundijal

Velika podrška sa tribina bila je samo dodatna motivacija za Dance. Norvežani su se borili pošteno, odlično su parirali zlatnoj ekipi sa Olimpijade, možda su u nekim situacijama i oštećeni od strane sudija, ali su Danci iskoristili prednost domaćeg terena. Majstorijama sa svih pozicija matirali su norvešku odbranu i slavili sa 31:22. Čestitke Danskoj na osvojenoj tituli koja je slavila na svim utakmicama na prvenstvu!

U borbi za treće mesto Francuska je pobedila Nemačku rezultatom 26:25. Drugi domaćin nije došao do medalje, pa ostaje žal Nemaca za medaljom koju su mogli da osvoje uz veliku podršku svojih navijača. Na novu priliku će morati da sačekaju među strancima.

Izvor: Wikipedia

Švedska je savladala Hrvatsku u borbi za peto mesto, a Španija je porazila Egipat za sedmo mesto. Na kraju možemo sumirati utiske i zaključiti da su Danci zasluženo došli do titule. Naši rukometaši će morati da grade igru od nule, jer je mnogo toga nedostajalo za bolji plasman na prvenstvu sveta održanom u Nemačkoj i Danskoj.

Sportska 7 - na pravoj ste adresi!


Коментари