AO 2019: NOLE I NAOMI PISALI ISTORIJU

Novak Đoković je po sedmi put osvojio Otvoreno prvenstvo Australije, a Naomi Osaka je osvajanjem titule zauzela prvu poziciju na WTA listi

Nole bez konkurencije! Sve čestitke Novaku Đokoviću i njegovom timu na sedmom peharu u Melburnu! Srpski teniser je osvojio najviše pehara na ovom turniru u istoriji.


Nadal jednostavno nije imao šanse. Na startu meča Đoković je napravio brejk koji je sačuvao do kraja prvo seta i zasluženo poveo u finalu. U drugom setu viđena su dva brejka prvog tenisera sveta, pa je Rafa već počeo da gubi živce. Tek u trećem setu i pored brejka Đokovića na početku seta viđena je mala drama, jer je Nadal imao brejk-lopte ali u ovom finalu sve je ostalo samo na pokušajima. Na kraju Nole još jednom pravi brejk i bez konkurencije ostaje na vodećoj poziciji na ATP listi. Petnaesti pobednički Gren slem pehar naći će se u vitrinama srpskog tenisera, od kojeg očekujemo da nastavi sa dominacijom širom sveeta.

Naomi Osaka je prva teniserka sveta! Drugim Gren Slemom u karijeri uspela je da zauzme prvu poziciju na WTA listi. Uz to, titula na prvom velikom turniru u sezoni dođe kao šlag na tortu.

Izvor: Time Magazine

Kada trenira Saša Bajin ne može ni da bude drugačije. Dobro poznato ime u ženskom tenisu dovelo je Osaku na tron sveta i Australije. Osaka je u taj-breku prvog seta imala više koncentracije i povela za glavobolju Kvitove. U drugom setu viđena je neverovatna situacija – tri brejka Kvitove i dva Osake doneli su izjednačenje u setovima. Osaka je imala brejk prednosti, tri meč-lopte ali je Kvitova zaboravila na pritisak i potpuno se vratila u igru. Jedan brejk Osaki je bio dovoljan u trećem setu da dođe do svoje druge titule. Veliki uspeh mlade Japanke i našeg trenera! Sve čestitke i srećno u nastavku sezone!

Finale AO 2019. Godine (muška konkurencija):

Đoković (1) – Nadal (2)                                 3:0 (6:2, 6:2, 6:3)

Finale AO 2019. Godine (ženska konkurencija):

Osaka (4) Kvitova (8)                                 2:1 (7:6, 5:7, 6:4)

(*nosilac)

  

Коментари