PREMIJER LIGA: LIVERPUL NEMILOSRDAN PREMA ARSENALU

Lider se ubedljivom pobedom oprostio od 2018. godine

Nije se Arsenal mnogo ni naigrao. Ujednačen posed lopte išao je više u korist domaćina, pa je gost došao samo do počasnog pogotka. Oba tima su iskoristila polovinu od udaraca u okvir gola.

Arsenal je poveo  u 11. minutu preko Mejtland-Nilsa, ali je to slavlje trajalo samo tri minuta. Firmino poravnava rezultat da bi već u 16. minutu doveo domaći tim i u do prednosti. Igralo se pola sata, a gosti nisu uspeli da izjednače. Zato Mane postiže prelep pogodak u 32. minutu, a u nadoknadi prvog dela meča i Salah. Arsenal je potpuno izgubio konce na terenu.

Izvor: Wikipedia

Kao da su se gosti predali, tako je izgledao početak nastavka. Liverpul ne koristi dve prilike do polovine drugog poluvremena, ali onda uspeva da izdejstvuje penal i za peti pogodak u derbiju. Precizan sa bele tačke u 65. minutu bio je Firmino koji je ovim pogotkom napravio het-trik. Do kraja meča prednost domaćeg tima je mogla biti i ubedljivija, ali je sreća pogledala Arsenal. Iz poslednjeg derbija u ovoj godini od lidera više nego što smo očekivali, od Arsenala razočarenje kojem će praznici dobro doći da okrene list.

XX

Brajton – Everton 1:0 (0:0)

Fulam – Hadersfild 1:0 (0:0)

Lester – Kardif 0:1 (0:0)

Totenhem – Volvs 1:3 (1:0)

Votford – Njukasl 1:1 (0:1)

Liverpul – Arsenal 5:1 (4:1)*

Kristal Palas – Čelsi 0:1 (0:0)

Barnli – Vest Hem 2:0 (2:0)

Sautempton – Mančester Siti 1:3 (1:3)

Mančester Junajted – Burnemut 4:1 (3:1)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7

Sportska 7 - na pravoj ste adresi!


Коментари