LIGA NACIJA: SRBIJA U LIGI B

Pobedom protiv Litvanije, Srbija je ostvarila cilj koji je postavila na početku Lige Nacija

Dva nerešena rezultata i četiri pobede Srbiji su donela plasman u Ligu B naredne sezone u Ligi Nacija. Takođe, Srbija je zaradila, ali je obezbedila i dodatnu mogućnost da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Reklo bi se, bolje nije moglo da bude.



Prema trenutnom plasmanu na UEFA rang listi Srbija se našla u Ligi C, ali nam se čini da je zasluženo na kraju završila u Ligi B. U završnici Lige C naši fudbaleri će snage odmeriti najpre sa Norveškom u polufinalu, a nadamo se da će u finalu igrati i protiv pobednika drugog polufinala koje igraju Finska i Škotska. Pobednik finala plasiraće se na Evropsko prvenstvo, a pre toga će Srbija igrati i kvalifikacije za šampionat Starog kontinenta.

Izvor: Wikipedia

Sa više od 70% poseda lopte Srbija je dominirala tokom čitavog meča, iako u prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja i mreže su mirovale. U 52. minutu Žulpa iz redova Litvanije je zatresao sopstvenu mrežu da bi posle osam minuta gol postigao Mitrović za ubedljiviju prednost domaćina. Gosti su se produbili i Petravičijus je postigao pogodak za Litvaniju u 64. minutu igre. To je bio maksimum koji su pružili gosti u Beogradu.

Prijović u 74. i Ljajić u 77. minutu su potvrdili prednost Srbije i sve dileme su bile rešene o prvom mestu u našoj grupi. Pobeda Rumunije u Crnoj Gori samo je obeležila kraj grupne faze takmičenja, posle koje Rumunija i Crna Gora ostaju u Ligi C, dok Litvanija ispada u Ligu D. Čekamo žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, nove izazove pred Srbijom i baraž Lige C.

BONUS: Predlog singl / tiket

Srbija – Litvanija 1

Severna Irska – Austrija 2

Danska – Irska 1

Kipar – Norveška 2


Коментари