SINGAPUR 2018: STIVENS I SVITOLINA ZA TITULU NA KRAJU SEZONE

Amerikanka i Ukrajinka odmeriće snage u finalu završnog mastersa u ovoj godini

Oba polufinala odigrana su u tri seta. Ujednačena borba između četiri najbolje teniserke u Singapuru donela je i jedan preokret vredan finala. Svitolina je savladala Bertens, a Stivens je ipak slavila protiv Pliškove.

Posle brejka obe teniserske sredinom prvog seta, Bertens i Svitolina su zadržale svoj servis-gem do samog kraja seta u kojem nije viđen taj-brek. Sigurnija je bila Svitolina i drugim brejkom osvojila je prvi set. Već na startu drugog seta Bertens pravi brejk, ali je do taj-breka Svitolina uspela da se revanšira, međutim u taj-breku Bertens izjednačenja u setovima, tako da je meč rešen u trećem delu igre. Sve je rešeno na samom početku trećeg seta kada je Bertens izgubila dva a Svitolina jedan servis na svoj gem.

Izvor: The Times

Drugo polufinale je bilo podjednako uzbudljivo, jer smo i ovaj meč gledali u tri seta. Nije baš čest slučaj da najbolje teniserke sveta set izgube bez osvojenog gema, ali to se dogodilo zahvaljujući Pliškovoj koja je dala sve od sebe na početku susreta sa Stivens. U drugom setu Pliškova je izgubila tri a Stivens dva gema na svoj servis i meč je ušao u treći set. Stivens je uspela da dođe do čak četiri brejka a Pliškova do samog jednog, pa je bilo jasno da Amerikanka ide u finale.

Sutra ćemo gledati meč koji će biti "tačka na i", bar što se ženske konkurencije tiče u 2018. godini. Kvota na pobedu Stivens je 1,8 a na pobedu Svitoline 2. Gotovo podjednake šanse za poslednju titulu imaju obe teniserke, koje su do sada odigrale tri međusobna susreta. Jedan je dobila Svitolina, a dva Stivens od kojih smo poslednji gledali u avgustu ove godine. Finale za preporuku svim ljubiteljima belog sporta.

Rezultat polufinala u Singapuru 2018. godine:

Stivens (5)* – Pliškova (7)                 2:1 (0:6, 6:4, 6:1)

Svitolina (6) – Bertens (8)                 2:1 (7:5, 6:7, 6:4)

Finale u Singapuru 2018. godine:

Stivens (5)* – Svitolina (6)                (28. 10. – 12:30h)

(*nosilac)


Коментари