SINGAPUR 2018: PREOKRET SVITOLINE ZA KRAJ SEZONE

Stivens je povela, ali se Svitolina vratila u meč i do samog kraja dominirala za osvajanje poslednjeg pehara namenjen damama u ovoj sezoni

Borba za prestiž, poslednju titulu i milione poslednje nedelje oktobra. Teniski obračun dama u Singapuru doneo je očekivano uzbuđenje, vredno finala i izdvojenog vremena svih ljubitelja belog sporta. Slavlje Svitoline je šlag na tortu, jer je Stivens najpre povela u setovima.

Samo jedan izgubljen gem-servis na početku meča bio je dovoljan da Svitolina izgubi i prvi set. Agresivnost se isplatila za Stivens jer je došla do prednosti. Sigurnost do kraja seta joj je omogućila da poveruje da će se ostvariti želja da podigne pehar u Singapuru.

Izvor: The Times

U drugom setu viđen je sasvim drugačiji razvoj situacije. Obe teniserke su bile sigurne na svoj servis, bar u prvih par gemova. Svitolina nije imala šta da čeka, uspela je da napravi brejk ali je odmah zatim Stivens uzvratila istom merom. To je koštalo izgubljene snage, pa Svitolina pravi novi brejk da bi već na sledećem servis-gemu uspela protivnice uspela to i da ponovi i odvede meč u treći set.

Sličan tok igre viđen je i u poslednjem delu meča, jer Svitolina na startu pravi brejk. Obe teniserke gube po gem na svoj servis sredinom seta, tako da se rezultatski ništa nije promenilo. Amerikanka nije imala snage da meč učini i interesantnijim, tako da je još jednim brejkom Ukrajinka potvrdila da je na kraju sezone najsprenija u ženskoj konkurenciji. Samim tim, Svitolina je na ovom turniru jedina teniserka koja nije izgubila meč, a zanimljiv je podatak i da je pobedu bez izgubljenog seta ostvarila samo u prvom meču na završnom mastersu u Singapuru. Odličan taktički pristup vredan poslednje titule u sezoni.

Finale u Singapuru 2018. godine:

Stivens (5)* – Svitolina (6)                1:2 (6:3, 2:6, 2:6)

(*nosilac)


Коментари