SERIJA A: INTER OSVOJIO OLIMPIKO

Ubedljiv poraz Lacija koji ni u ovoj sezone na svom terenu nije uspeo da sačuva ni bod

Ovog puta ni gol u mreži milanskog kluba... Gol koji bi pokazao da je Lacio "za petama" Juventusu i Napoliju. Ti gola u mreži Lacijala potvrda da je Inter ove sezone najjača konkurencija vodećem tandemu Serije A.


Uigranost, veći posed lopte i više udaraca u okvir gola najbolje statistički opisuju igru tima koji je zasluženo osvojio sva tri boda. Posle dvadesetak minuta igre Perišić je najavio u kom će pravcu ići utakmica, a Ikardi je u 28. načeo Lacio svojim prvim pogotkom na meču. Na četiri minuta pre kraja prvog dela susreta Brozović postiže i drugi gol za Inter, pa je domaćin bio sve dalje i od boda u derbiju.

Izvor: Wikipedia

Sergej Milinković-Savić je imao svoju priliku na početku nastavka, ali Handanović uspešno obavlja svoj posao. Iz redova gostiju Politano se našao u odličnoj prilici na polovini drugog poluvremena, ali prilika da Inter dođe i do trećeg pogotka odlazi u zaborav do 70. minuta. Ponovo Ikardi postiže pogodak, tek da meč eventualno ne uđe u dramu ako se domaćin probudi pred sam kraj. To se nije dogodilo, pa je Lacijalima ostalo da čekaju sledeću sezonu da bi na svom terenu posle malo duže pauze uspeli da dođu do bod(ov)a.

Previše želje, a premalo prikazanog. U borbi za evropsku elitu je potrebno mnogo više. Više, bar od svega što je Lacio večeras prikazao na Olimpiku.

BONUS: Predlog tiket

Dizeldorf – Volfsburg X2

Nirnberg – Ajntraht Frankfurt X2

Barnli – Čelsi 2

Empoli – Juventus 2

Sevilja – Hueska 1

X

Atalanta – Parma 3:0 (0:0)

Empoli – Juventus 1:2 (1:0)

Torino – Fiorentina 1:1 (1:1)

Sasuolo – Bolonja 2:2 (1:1)

Spal – Frozinone 0:3 (0:1)

Đenova – Udineze 2:2 (1:0)

Kaljari – Kjevo 2:1 (1:0)

Milan – Sampdorija 3:2 (2:2)

Napoli – Roma 1:1 (0:1)

Sampdorija – Sasuolo 0:3 (0:2)*

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари