LA LIGA: EL KLASIKO – JOŠ JEDAN TRENUTAK ISTINE

Da li je Barsa izašla iz krize; hoće li Real izaći iz krize...?

Četiri boda a šest pozicija razlike pre ovog kola – tako blizu a tako daleko... Hoće li posle derbija biti bliže ili još dalje? Mnogo pitanja, a ako ne bude nerešeno možda i dobijemo bar neke odgovore.

Barselona je u prošlom kolu posle posta konačno uspela da slavi. To ne polazi za nogom i madridskom Realu. Već četiri meča gosti ne uspevaju da upišu sva tri boda u Španiji. Više poraza nego nerešenih rezultata stvara pritisak Modriću, Benzemi i ekipi koji ih trenutno drži na sedmoj poziciji na tabeli.

Izvor: Wikipedia

Od dvadeset ekipa u LaLigi prvih osamnaest deli samo po bod pre ovog kola, pozicija za pozicijom. Od prvih dvanaest ekipa samo Real Madrid ima niz od četiri meča bez pobede u poslednja četiri kola. Ukoliko Real pobedi, uhvatiće malo vazduha i uhvatiti priključak za Barsom. Poraz bi ga oduvao na još niže grane. Kvota na pobedu domaćina je 1,9 a na pobedu gostiju 3,9. Kvota na nerešen rezultat je 4,1.


Rakitić i Suarez posle pobede u prošlom kolu protiv Sevilje imaju recept kako dobiti derbi, ali El Klasiko je sasvim druga priča. Sve je moguće – od ubedljive pobede do ubedljivog poraza. Pre ovog kola pet ekipa deli večite rivale u La Ligi i svaka od njih čeka da na naslovnicama širom sveta dobije svojih pet minuta. Real bi tu želju mogao da im ostvari, Barsa da je ugasi, a mi ćemo biti svedoci još jednog trenutka istine.

BONUS: Predlog tiket

Dizeldorf – Volfsburg X2

Nirnberg – Ajntraht Frankfurt X2

Barnli – Čelsi 2

Empoli – Juventus 2

Sevilja – Hueska 1

X

Valjadolid – Espanjol 1:1 (0:1)

Đirona – Rajo Valjekano 2:1 (2:0)

Atletik Bilbao – Valensija 0:0 (0:0)

Selta – Eibar 4:0 (2:0)

Levante – Leganes 2:0 (1:0)

Atletiko Madrid – Real Sosijedad 2:0 (1:0)

Hetafe – Betis 2:0 (0:0)

Barselona – Real Madrid (28. 10. – 16:15h)*

Alaves – Viljareal (28. 10. – 18:30h)

Sevilja – Hueska (28. 10. – 20:45h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари