LA LIGA: DEBAKL REALA U BARSELONI

Od početka do kraja El Klasika Barsa je u potpunosti kontrolisala tok meča

Posed lopte najbolje opisuje odnos snaga na terenu. Barsa je sa preko 60% poseda bila dominantniji tim i to se odrazilo i na rezultat na najvećem španskom derbiju. Real je igrao podređenu ulogu iako je imao isti broj udaraca u okvir gola kao i Barsa još u prvom poluvremenu – po tri na obe strane. Jedina je razlika što je Barselona svoje prilike iskoristila.


Svega jedanaest minuta je bilo potrebno domaćinu da dođe u vođstvo. Kutinjo je zatresao mrežu i meč je išao u smeru koji je odgovarao Barseloni. Real je mogao da primi i drugi pogodak nepunih desetak minuta kasnije ali je do takvog razvija situacije došlo posle tačno pola sata igre. Suarez je bio precizan sa bele tačke i Barsa je držala konce meča u svojim rukama. Veliku šansu za još ubedljivije vođstvo nije iskoristio Rafinja u završnici prvog poluvremena, pa je Real na pauzu otišao sa (samo) dva gola minusa.

Izvor: Wikipedia

Imao je Real šansu da se vrati u igru bar za bod, a za to se pobrinuo Marselo pogotkom u 50. minutu utakmice. Odmah zatim pokušao je i Modrić, ali je bio precizan koliko i Benzema nešto kasnije, pa je na snazi ostao isti rezultat. Zato je Suarez svoju šansu iskoristio petnaest minuta pre kraja meča čime je Barselona došla ponovo do prednosti od dva gola.

U 83. minutu Suarez postiže het-trik koji će sasvim sigurno pamtiti do kraja života. Bez obzira što je Real van forme, tri gola u El Klasiku je ostvarenje snova. Posao je dovršio Vidal u 87. minutu igre, tako da Barsa dolazi i do petog gola u derbiju. Nismo bili daleko od još jednog ili dva pogotka na utakmici, ali smo već dovoljno videli. Barselona je (možda) i najozbiljniji pretedent na titlu, dok Real mora promeniti filozofiju igre i uz još nekoliko pojačanja u prelaznom roku ući u trku za mesta koja vode u Ligu Šampiona.

BONUS: Predlog tiket

Dizeldorf – Volfsburg X2

Nirnberg – Ajntraht Frankfurt X2

Barnli – Čelsi 2

Empoli – Juventus 2

Sevilja – Hueska 1

X

Valjadolid – Espanjol 1:1 (0:1)

Đirona – Rajo Valjekano 2:1 (2:0)

Atletik Bilbao – Valensija 0:0 (0:0)

Selta – Eibar 4:0 (2:0)

Levante – Leganes 2:0 (1:0)

Atletiko Madrid – Real Sosijedad 2:0 (1:0)

Hetafe – Betis 2:0 (0:0)

Barselona – Real Madrid 5:1 (2:0)*

Alaves – Viljareal (28. 10. – 18:30h)

Sevilja – Hueska (28. 10. – 20:45h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари