EVROKUP: ZVEZDINO "MIHOLJSKO LETO"

Plus tideset večeras u pobedi Crvene Zvezde protiv Galatasaraja

Dovoljno je napraviti paralelu – 59% naspram 37,5% uspešnosti šuta za dva poena i osam naspram četiri pogođene trojke. Sa gotovo dva puta više asistencija Crvena Zvezda je demolirala Galatasaraj u Evrokupu. Pobeda vredna prvog mesta, bar do sutrašnjih mečava u grupi A.


Šuterski najraspoloženiji su bili Beron, Regland, Cirbes i Faje. U prvoj četvrtini dva puta više postignutih poena jasno su dali do znanja ko je favorit u meču. Gosti nisu imali izbora nego da se prilagode igri koju je domaćin nametnuo i pokušaju da razliku učine manjom.

Izvor: Wikipedia

Nije im to pošlo za rukom. U drugoj četvrini Crvena Zvezda je odigrala tek koliko da na poluvreme ode sa pet poena više u odnosu na prvih deset minuta. Sve je išlo u prilog našim igračima koji potvrđuju da su kandidati za završnicu evropskog takmičenja.

U drugom poluvremenu je Galatasaraj uspešnije parirao, ali nije uspeo da dobije ni treću ni četvrtu četvrtinu. Još četiri odnosno osam poena Crvena Zvezda je dodala na već više nego nedostižnu razliku. Gosti su napustili Beograd čekajući neku drugu priliku za bodove, ali sigurno ne protiv Crvene Zvezde na njenom terenu.

V

Grupa A
Crvena Zvezda – Galatasaraj 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10)

Grupa C
Turk Telekom – Partizan (31. 10. – 18:00h)


Коментари