EVROKUP: PRVA ČETVRTINA KOŠTALA PARTIZAN PORAZA U TURSKOJ

Veoma loše izdanje u prvih deset minuta utakmice uticalo je na konačan ishod meča, pa ni mnogo bolje izdanje u drugom poluvremenu nije bilo dovoljno za pobedu

Pet poena delilo je beogradske crno-bele od produžetaka. Dvocifrena prednost Turk Telekoma na startu meča bila je nedostižna da bi se napravilo malo iznenađenje. Sada je Partizan na deobi poslednjeg mesta, a bolju poziciju ima samo zahvaljujući boljoj koš-razlici.
Samo jedna pobeda na polovini grupne faze Evrokupa sigurno nije bila u mislima navijača kada je takmičenje počelo. Možda je Andrea Tinkjeri čovek koji će uspeti da podigne Partizan na viši nivo, tako da neće morati da u nastavku smanjuju prednost protivnika. U nastavku meča, u nastavku sezone...

Izvor: Wikipedia

U prvoj četvrtini čak četrnaest poena razlike za turski tim delovalo je nedostižno za igrače Partizana. Drugih deset minuta obeležio je egal po broju poena, da bi u nastavku gledali potpuno drugačiji odnos snaga na terenu. Smanjivanje razlike u trećoj i četvrtoj četvrtini nije donelo preokret. Najzapaženiji u našem timu bili su Pejdž i Marinković.

Predstoji vikend tokom kojeg će Partizan sa tek imenovanim trenerom pokušati da se vrati na nivo kojim će konkurisati i za dalji plasman u Evrokupu. U evropskom takmičenju sledi drugi krug mečeva sa svim protivnicima u grupi. Za nedelju dana znaćemo kakva je perspektiva Partizana, jer vremena za poraze više nema.

V

Grupa A
Crvena Zvezda – Galatasaraj 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10)

Grupa C
Turk Telekom – Partizan 77:72 (28:14, 18:18, 16:20, 15:20)


Коментари