EVROKUP: PARTIZAN OSLABLJEN NA TURK TELEKOM

Posle ostavke Nenada Čanka na mesto trenera, Partizanu petom kolu gostuje u Turskoj sa očekivanjem da će na klupi dočekati Andreu Trinkjerija

Nenad Čanak više nije trener beogradskih crno-belih. Da li su sada rešeni svi problemi koji prate Partizan? Reklo bi se da nisu, ali se ovih dana spekulisalo da bi veliko košarkaško ime iz Italije moglo da zauzme klupu Partizana.

Ta vest je danas i potvrđena. Andrea Trinkjeri, nekadašnji trener Bamberga, UNIKS-a, Verole, Kazerte i reprezentacije Grčke, preuzeće beogradske crno-bele. To zadovoljstvo biće mu omogućeno tek nakon današnjeg meča u Evrokupu, tj. u narednom kolu ABA lige. Zato je Partizan na gostovanju Turk Telekomu oslabljen, ali nema sumnje da će pomoćni trener Aleksandar Matović sa velikom ambicijom i željom za pobedu učiniti sve što može da Partizan zabeleži i drugu pobedu u Evrokupu.

Izvor: Wikipedia

Sa jednom pobedom i tri poraza Partizan se nalazi u borbi za četvrtu poziciju u grupi, bar u ovom trenutku. Pobeda na današnjem gostovanju bi mnogo značila za uspešan nastavak te borbe, jer se već završava polovina grupne faze Evrokupa. Veličković i Marinković će i u ovom meču, kada je najteže, preuzeti odgovornost bez obzira na godine za izvesniju sudbinu Partizana.


Turk Telekom je umereni favorit sa kvotom 1,32 a Partizan je delimično u podređenom položaju sa kvotom 3,5. Meč počinje u 18:00 časova. Nadamo se da će beogradski crno-beli novog trenera dočekati pobedom.

V

Grupa A
Crvena Zvezda – Galatasaraj 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10)

Grupa C
Turk Telekom – Partizan (31. 10. – 18:00h)


Коментари