BUNDESLIGA: SANČO I KALU PODELILI BODOVE

Oba golgetera su bili dvostruki strelci za svoje timove, pa je derbi završen bez pobednika

Herta je uspela da zaustavi nalet Dortmunda bar na trenutak. Sa 58% poseda lopte lider je bio ubedljiviji, mogao je i do pobede, ali u nadoknadi vremena je viđeno nešto što se ne viđa tako često. Sudija je odlučio da svira penal kojim je Herta uspela da otkine bod Dortmundu.


Sančo je do svog prvog gola mogao u dva navrata u prvoj polovini prvog poluvremena, ali mu se u neiskorišćenim šansama u tom delu meča pridružio i Hakimi. Na drugoj strani Štark je mogao da odvede utakmicu u drugom smeru, međutim ni on nije bio precizan. Do prvog pogotka Sančo dolazi posle asistencije Gecea u 27. minutu, a nerešenim rezultatom na odmor se otišlo zahvaljujući prelepim golom Kalua četiri minuta pre kraja regularnog dela prvog poluvremena.

Izvor: Wikipedia

Hakimi i Gece su pokušali da Dortmund dovedu ponovo do prednosti u prvih petnaest minuta nastavka, ali je za to u ovom meču bio zadužen Sančo. Svoj drugi gol postiže u 61. minutu. Gerero i Larsen se nisu proslavili u daljem toku meča iz redova domaćina, a Kalu je svoj drugi gol pred kraj meča ostavio za nadoknadu vremena. Preciznim pogotkom iz penala ponovo poravnava rezultat, tako da Dortmundu posle derbija kola ostaje žal za izgubljenim bodovima.

Ostali rezultati u ovom kolu Bundeslige nisu doveli u pitanje lidersku poziciju za Dortmund, ali su se konkurenti približili na dva do četiri boda razlike. Prilike za smenu na vrhu biće već narednog vikenda. Bundesliga ove jeseni obećava borbu do samog kraja, jer svaki bod može odlučiti šampiona prvog dela sezone.

BONUS: Predlog tiket

Dizeldorf – Volfsburg X2

Nirnberg – Ajntraht Frankfurt X2

Barnli – Čelsi 2

Empoli – Juventus 2

Sevilja – Hueska 1

IX

Frajburg – Menhengladbah 3:1 (1:1)

Dortmund – Herta 2:2 (1:1)*

Dizeldorf – Volfsburg 0:3 (0:1)

Hanover – Augzburg 1:2 (0:1)

Majnc – Bajern Minhen 1:2 (0:1)

Hofenhajm – Štutgart (27. 10. – 18:30h)

Nirnberg – Ajntraht Frankfurt (28. 10. – 13:30h)

Lajpcig – Šalke (28. 10. – 15:30h)

Verder – Bajer Leverkuzen (28. 10. – 18:00h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари