SP ZA ODBOJKAŠE: POLJSKA ŠAMPION SVETA, SRBIJA BEZ MEDALJE

Odbojkaši Poljske slavili su u finalu protiv Brazila, dok Srbija nije uspela da savlada Sjedinjene Države u borbi za bronzanu medalju

Nije previše traga ostavio jučerašnji polufinalni poraz na Amerikance. Oporavili su se bolje nego što smo očekivali, tako da Srbija iako odmornija nije uspela da obezbedi bar peti set u kojem bi se odlučivalo o pobedniku. Meč je rešen u četiri seta, a ključni trenuci su se odigrali u završnici trećeg dela igre. Selektor Grbić, kao i Lisinac, Podraščanin, Atanasijević sa svim našim odbojkašima imaju razloga za zadovoljstvo, kada se sagleda tok prvenstva u celini, iako u ovom trenutku ostaje žal za medaljom.

Srbija je ušla u meč odlučno i uspela je da osvoji prvi set. Posle toga Amerikanci preuzimaju inicijativu i ne dozvoljavaju da im se dogodi isto ono što se dogodilo u polufiinalu. Posle osvojenog drugog seta, u trećem se igralo i posle 25. poena, a prednost je bila u jednom trenutku za Srbiju a već u drugom za Sjedinjene Države. Uz dosta sreće Amerikanci su poveli i u četvrtom setu samo potvrđuju prednost za osvajanje bronze. Srbija – Sjedinjene Američke Države 1:3 (25:23, 17:25, 30:32, 19:25)

Izvor: Wikipedia

U finalu Poljska je bila više nego ubedljiva i rezultatom i igrom. Poljaci su u naletu posle odličnih rezultata tokom turnira zasluženo osvojili zlatnu medalju, dok Brazil nije prikazao igru kao protiv Srbije. Pobedom u tri seta Poljska je zauzela prvo mesto dok je Brazil morao da se zadovolji srebrnom medaljom.

Prvi ste je bio preloman za čitav meč. Poljaci su dobili na razliku i psihološki jači ušli u nastavak utakmice. Zatim su napravili razliku u drugom, a zatim i u trećem setu i održavali je do samog kraja. Brazil – Poljska 0:3 (26:28, 20:25, 23:25)

Čestite Poljacima na osvojenoj tituli, kao i Brazilcima kao vice-šampionima sveta. Amerikanci su još jednom pokazali da pripadaju najboljima na svetu i osvojili su bronzu. Čestitke i srpskim odbojkašima i selektoru Grbiću na plasmanu među četiri najbolje selekcije na šampionatu i želimo im puno sreće pred nove izazove reprezentativnom dresu Srbije.


Коментари