SP ZA ODBOJKAŠE: BRONZA – SRBIJI ILI SJEDINJENIM DRŽAVAMA

Odbojkaši Srbije su izgubili u polufinalu od Brazila, pa će za treće mesto igrati protiv Sjedinjenih Država

Brazilci su u polufinalu jednostavno bili fantastični. Više od prikazanog u tri seta srpski odbojkaši nisu mogli. U trećoj deonici su Atanasijević, Lisinac, Podraščanin i ekipa bili najbliži osvajanju seta, bili su i u vođstvu, ali su Brazilci preokrenuli i pobedili maksimalnim rezultatom. Brazil – Srbija 3:0 (25:22, 25:21, 25:22)

Drugo polufinale je bilo znatno dramatičnije. Meč je rešen tek posle pet setova. Posle dva preokreta u setovima, ipak su slavili Poljaci i domogli se finala. Amerikanci su imali svoju šansu, jer su posle izgubljenog prvog seta dobili naredna dva, ali nisu imali snage da završe meč u svoju korist. Poljska – Sjedinjene Američke Države 3:2 (25:22, 20:25, 23:25, 25:20, 15:11)

Izvor: Wikipedia

Srbija je svoje polufinale igrala ranije i to u tri seta, pa selektor Grbić ima više vremena da oporavi i pripremi svoje izabranike za bronzani duel. Amerikanci posle pet setova kasno sinoć nisu imali toliko vremena, a ne sumnjamo i da su i danas iscrpljeni i pod lošim utiskom zbog poraza. Kvota na pobedu Srba je 2,25 a na pobedu Amerikanaca 1,57. Srbija ima šansu da protiv Sjedinjenih Država od 17:00 časova dođe do bronze, pa očekujemo da će naši odbojkaši dati sve od sebe da se nađu na pobedničkom postolju.

Finale je zakazano za 21:15 časova. Brazil i Poljska rešiće dileme koja je reprezentacija najbolja na svetu u ovom trenutku. Brazilci su svakako odmorniji, dok Poljaci u meč ulaze verujući da je sve moguće, poput preokreta u polufinalu. Kvota na Brazil je 1,5 a na Poljsku 2,5. Meč za prvo mesto je meč na jednu loptu. Nadamo se da ćemo bez obzira na kvote gledati finale za pamćenje.


Коментари