BUNDESLIGA: POULSEN DOVOLJAN LAJPCIGU ZA POBEDU PROTIV HOFENHAJMA

Napadač Lajpciga bio je dvostruki strelac za svoj tim, čime je rešio pitanje pobednika, dok je Kramarić u nadoknadi vremena samo ublažio poraz Hofenhajma

Na obe strane je pola šuteva završilo u okvir gola. Otvoren pristup igri više je odgovarao gostima i zato su kući odneli sva tri boda. Gosti se nisu najbolje snašli pa su ostali u sredini tabele.


Lajpcig se priključio vodećim timovima Bundeslige. U prvom poluvremenu su Grilič i Salaj imali prilike za domaći tim, ali ih nisu iskoristili. Pred odmor Verner je mogao Lajpcig da dovede u vođstvo, međutim pred pauze mreže su mirovale.

Izvor: Wikipedia

Sa početkom drugog poluvremena gosti su svežiji ušli u igru. Poulsen u 53. minutu postiže svoj prvi pogodak na utakmici i Lajpcig vodi za razočaranje navijača na tribinama. Strelac jedinog pogotka do tog trenutka je imao priliku i sredinom nastavka, ali je precizniji bio u 73. minutu kada postiže i svoj drugi pogodak.

Delovalo je da se Hofenhajm neće vratiti u igru. Prednost gostiju je bila ubedljiva, s obzirom da se meč bližio kraju. Tek u nadoknadi vremena Hofenhajm uspeva da izdejstvuje penal. Kramarić postiže pogodak, ali se sudija ubrzo poslednji put oglasio na meču. Lajpcig tako dočekuje meč u Evropi sa boljim raspoloženjem, dok Hofenhajmu ostaju brige i pred Evropu i pred nastavak Bundeslige.

BONUS: Predlog tiket

Poraz Mančester Junajteda protiv Vest Hema ponovo je pokrenuo temu smene Murinja, što ne ide u korist ni našem tiketu. U Italiji naš izbor ponovo pada na Milan, jer nema šta da čeka protiv Sasuola ako želi da se uključi u trku za mesta koja vode u Evropu. U madridskom derbiju Atletiko ima odličnu priliku da ponovi rezultat iz Super Kupa Evrope i slavi, jer Real je loše odigrao prethodno kolo i pod tim utiskom za samo par dana može mu se ponoviti sličan scenario, pa u ovom slučaju predlažemo duplu šansu na Atletiko Madrid. U Nemačkoj Hanover dolazi u Ajnrahtu iz Frankfurta, a domaćin koji po imenima važi za bolji tim konačno ima priliku da prekine seriju rezultata koji ga ostavljaju u drugom delu tabele. Srećno!

VI

Herta – Bajern Minhen 2:0 (2:0)

Hofenhajm – Lajpcig 1:2 (0:0)*

Nirnberg – Dizeldorf 3:0 (1:0)

Šalke – Majnc 1:0 (1:0)

Štutgart – Verder 2:1 (1:0)

Volfsburg – Menhengladbah 2:2 (1:1)

Bajer Leverkuzen – Dortmund (29. 09. – 18:30h)

Ajntraht Frankfurt – Hanover (30. 09. – 15:30h)

Augzburg – Frajburg (30. 09. – 18:30h)

* utakmice koje ćemo pratiti na Sportskoj 7


Коментари