LIGA ŠAMPIONA: CRVENA ZVEZDA JE U LIGI ŠAMPIONA!!!

Šok terapija beogradskih crveno-belih za fudbalski košmar Salcburga i istorijski plasman u najkvalitetnije evropsko takmičenje

Svestan je bio Roze da ukoliko Crvena Zvezda postigne pogodak i nerešen rezultat će značiti eliminaciju Salcburga iz dalje takmičenja Lige Šampiona. Milojević se odlučio za nekoliko promena u startnoj postavi, čime je pokušao da iznenadi domaćine. Kao što se i moglo očekivati, Salcburg je od prvog minuta krenuo ofanzivno. Veliku podršku Crvenoj Zvezdi sa tribina davale su "Delije" koje su zauzele trećinu stadiona. A podrška je bila više nego neophodna. Ređale su se redom prilike za domaćina. U prvih petnaest minuta Salcburg je pretio sa svih strana, a broj udaraca ka Borjanovom golu se povećavao.


Najbolje prilike Salcburg je imao u 14.  minutu preko Ramalja i u 19. minutu preko Dake. U oba navrata golman beogradskih crveno-belih bio je na visini zadatka, a i Savić je osujetio napadača domaćih da postigne pogodak u gol-šansi. Inicijativa Salcburga je zatim bila znatno manja, a iako je delovalo da domaćin ima više loptu u nogama, razlika u procentu poseda lopte nije bila značajno izražena u odnosu na upućene udarce ka golu. Kada se mislilo da će se otići na poluvreme bez golova, u 45. minutu ubačena lopta u šesnaesterac Crvene Zvezde završava kod Dabura kojem nije bilo teško da dovede Salcburg u vođstvo.

Izvor: Wikipedia

Kako se prvo poluvreme završilo, tako je drugo počelo. Tri minuta od početka nastavka faul na liniji šesnaesterca turski sudija Čakir video je kao kontakt koji opravdava odluku da pokaže na belu tačku. Protesti Zvezdinih fudbalera nisu imali uticaja. Dabur ponovo uspeva da savlada Borjana za velikih dva gola prednosti za Salcburg. U 53. minutu Pavkov je pokušao da vrati Crvenu Zvezdu u život, a podrška "Delija" je i dalje bila na najvišem niovu.

Promena rezultata uticala je taktiku domaćih, pa su i zbog umora ostavili Crvenoj Zvezdi prostora da se igra otvori. Nisu ni sanjali šta im se sprema... Dva minuta su bila dovoljna za slavu Milojevićevih izabranika. U 65. minutu Pavkov kraj leve strane šesnaesterca domaćih uspeva da se izbori za loptu, Degenek iz prve ubacuje na drugu stativu, a usamljeni Ben iz neposredne blizine konačno uspeva da savlada Stankovića. Opšte slavlje na tribinama iza gola Salcburga bilo je vetar u leđa za aktuelnog srpskog šampiona. Minut je prošao, a po istom receptu lopta završava kod Degeneka koji glavom šalje loptu na drugu stativu gde je dočekuje Ben tek koliko da je sprovede u mrežu.

Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao! Šok od kojeg se ni mnogo jači timovi ne bi oporavili. Do kraja susreta Crvena Zvezda je disciplinovano i organizovano branila svoj gol, pa ni Debur ni Ramaljo u nadoknadi vremena nisu mogli promeniti rezultat. Tri udarca srpskog šampiona bila su dovoljna za prvo učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju u više od 25 godina. Vladan Milojević je kao i prošle godine u Ligi Evrope i ove godine bez poraza obezbedio Crvenoj Zvezdi evropsku jesen. Zlatnim slovima Crvena Zvezda piše svoju i srpsku fudbalsku istoriju, a uz to klupsku kasu napuniće milioni evra od zarade plasmanom u Ligu Šampiona.

BONUS: Predlog tiket

Navijački, ali uspešno smo tipovali da Crvena Zvezda večeras neće izgubiti. Sa nestrpljenjem očekujemo sutra i nastup Partizana u revanš susretu kvalifikacija za Ligu Evrope u nadi da će se plasirati u grupnu fazu takmičenja. Takođe, za sutra predlažemo rumunski Kluž koji će kod kuće pokušati da neutrališe minus od dva pogotka koje je dobio kao gost protiv Dudelanža iz Luksemburga. U Ligi Evrope bi trebao da se nađe i švedski Malme koji revanš igra u gostima protiv danskog Mitjilenda, uz podsećanje da su Šveđani kod kuće prošle nedelje odigrali nerešeno uz po dva gola na obe strane. Srećno!


Коментари