VIMBLDON 2018: KRALJICA VIMBLDONA ANĐELIKA KERBER

U okršaju dve nekadašnje najbolje teniserke sveta Anđelika Kerber je slavila protiv Serene Vilijams u dva seta

Posle šest godina prvi put u međusobnim susretima Kerber je uspela da osvoji dva seta protiv Vilijams i na taj način se revanširala za poraz u finalu na istom turniru pre dve godine. Serena je dala sve od sebe u ovom trenutku, ali nije mogla više od učešća u finalu. Iako je prikazala borbenost i dobru igru, nije uspela da osvoji set protiv raspoložene Nemice. Rezultatom se nastavlja tradicija rešavanja međusobnih susreta u dva seta uz samo jedan izuzetak.


Već u prvom gemu Kerber pravi brejk, a joj se Vilijams ubrzo revanširala. Serena ipak gubi još dva gema na svoj servis do kraja prvog seta za vođstvo Anđelike u setovima. Amerikanka je morala bolje da zaigra od prikazanog. Igra na sve ili ništa ostavilo je prostora Nemici da uđe u nastavak bez pritiska. Uz to, Vilijams je bila i pod pritiskom velikih očekivanja, pa se ispostavilo da se sa pritiskom nije izborila.

Izvor: Wikipedia

Strpljiva igra obe teniserke značila je da svaka čuva svoj servis-gem. Bez previše rizika ušle su u šesti gem drugog seta u kojem Kerber uspeva da napravi brejk koji je i odlučio meč. Vilijams je posustala i ostala bez pravog odgovora. Na taj način Aneđlika Kerber je prvi put osvojila šampionski pehar na ovom turniru i ponela epitet kraljice Vimbldona.

Rezultati obe teniserke vratiće ih na više pozicije na WTA listi koja će biti objavljena u ponedeljak. Teniski karavan za dame seli se već u avgustu na Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Država. Kerber tamo odlazi kao šampionka Vimbldona, a Vilijams će igrati kod kuće željna revanša za današnji poraz od 2:0 (6:3, 6:3). Uzbuđenje sigurno neće izostati, pa samim tim ni novi trenuci uživanja za sve nas koji pratimo rezultate dama belog sporta.

Finale Vimbldona 2018. godine:

Kerber (11)* – S. Vilijams (25)                    2:0

(*nosilac)


Коментари