POSLEDNJI DERBI GRUPNE FAZE MUNDIJALA: GORDI ALBION – "CRVENI ĐAVOLI"

Ko će izgubiti, Engleska ili Brazil, saznaćemo posle meča koji počinje u 20:00 časova u Kalinjingradu

Sportski je želeti pobedu i pokazati da je reprezentacija najbolja u grupi na Mundijalu, ali za ovu utakmicu važi malo drugačije nepisano pravilo. Odlukom žreba i razvojem situacije u drugim grupama, drugoplasirana reprezentacija u grupi H bi mogla da ima lakši put ka završnici takmičenja. Iz tog razloga se postavlja pitanje – da li će Engleska i Belgija igrati na poraz umesto na pobedu?

Identična gol razlika (8:2) pred poslednju utakmicu u grupi za obe reprezentacije donosi glavobolju u matematičkim igrama, jer ukoliko bude nerešeno večeras kao parametar će se uzeti fer-plej lista tj. broj žutih kartona i eventualno odluka pomoću žreba. Ipak, nadamo se da će sport pobediti i da tek šesti susret ove dve reprezentacije neće ostati upamćen po kalkulacijama. Prethodno su Englezi pobedili u poslednja tri meča, ne većom razlikom od jednog gola.

Izvor: Wikipedia

Engleska je izgubila poslednju utakmicu pre godinu dana od Francuske u prijateljskom meču. Belgija je poslednji put izgubila u septembru 2016. godine od Španije. Za večerašnji meč veća promena kvota postoji ispod grba Belgije – sa 2,5 je skočila na 3,2, jer je pod znakom pitanja igranje Lukakua. Sa druge strane, kvota na Englesku je 2,6, a na nerešen ishod meča 3. Sterling kao i raspucani Kejn su najveće uzdanice Engleza, a ukoliko Lukaku bude u sastavu Belgije najveću podršku može očekivati od Azara.

U drugom meču grupe H sastaju se Panama i Tunis koji se posle utakmice opraštaju od Mundijala. Engleska i Belgija će se u osmini-finala Mundijala sastati sa prvoplasiranom Kolumbijom tj. drugoplasiranim Japanom u grupi G. Bez obzira kojim putem pošli ka završnici, neće biti lako da pobede ni Kolumbiju ni Japan, jer rezultati na dosadašnjim utakmicama pozivaju na oprez sve favorite. Svet će dobiti novog šampiona u fudbalu.

Rezultati III kola u grupi G:

Senegal – Kolumbija 0:1

Japan – Poljska 0:1

Parovi III kola u grupi H (20:00 časova):

Engleska – Belgija

Panama – Tunis

Parovi osmine finala na Mundijalu u Rusiji:

Francuska – Argentina (30. 06. – 16:00)

Urugvaj – Portugal (30. 06. – 20:00)

Španija – Rusija (01. 07. – 16:00)

Hrvatska – Danska (01. 07. – 20:00)

Brazil – Meksiko (02. 07. – 16:00)

Švedska – Švajcarska (03. 07. – 16:00)

Sportska 7 – na pravoj ste adresi!

Коментари